Hava Durumu

Bursaspor Osmanlıspor'u devirdi!

Batalla'nın maçın hemen başında kaçırdığı penaltı sonrası Doukara'nın golüyle geriye düşen Bursaspor Stancu ve Agu ile devreyi önde kapattı. Kembo'nun kırmızı kart gördüğü maçta Aziz Behich müthiş füzesiyle 3 puanı damgaladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Osmanlıspor'u devirdi!

Süper Lig'de son 2 maçını kaybeden Bursaspor 8. haftanın kapanış maçında Osmanlıspor'u konuk etti. Paul Le Guen, ilk galibiyetini 7. Haftada alan Osmanlıspor karşısında Harun, Barış, Ertuğrul, Titi, Aziz, Jorquera, Kembo, Agu, Ekong, Batalla, Stancu onbiri ile mücadeleye başladı. 2014 yılında Bursaspor'u çalıştıran ve son olarak Osmanlıspor'un başına geçen İrfan Buz ise Gençlerbirliği'ni çalıştırdığı 8 Şubat 2015'ten sonra ilk kez Bursa'da maça çıktı.

PENALTI KAÇTI

Mücadeleye iki takım da top kayıplarıyla başlarken henüz 6. dakikada Bursaspor penaltı kazandı. Yeşil Beyazlılar'ın kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına girmeye çalışan Titi, Numan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltıya hükmetti. Atışı kullanmak için beyaz noktaya gelen Batalla, Karcemarskas'a takılırken seken topu tamamlayan Stancu direği geçemedi. Pozisyon sonrasında ani gelişen Osmanlı atağı ise sonuçsuz kaldı.

OSMANLI ATTI

Mücadelenin 22. dakikasında Bursaspor bir kez daha golle burun buruna geldi. Batalla-Kembo

 ikilisiyle sol kanattan hızlı çıkan Yeşil Beyazlılar'da Aziz Behich ceza sahası içinde topla buluştu. Türk asıllı Avustralyalı oyuncunun kale sahasına çıkardığı ortaya Stancu'dan önce savunma dokundu. Bu bölümde Bursaspor baskısını artırırken kalesinde golü gördü. 23. dakikada Josue'nin sol kanattan uzun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Serdar ceza sahasına ortaladı. Etkili alandaki tek Osmanlısporlu oyuncu olan Doukara savunmanın arasından topa vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

STANCU EŞİTLEDİ

Bursaspor skorda geriye düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmazken duran toplarla etkili olmaya başladı. 30. dakikada kazanılan korneri Jorquera kullanırken Agu kafayla indirdi ve arka direkte topa dokunan Stancu skora denge getirdi. (1-1) 37. dakikada Osmanlıspor etkili gelirken başkent ekibinin kullandığı korner Bursaspor atağına dönüştü. Bu dakikada rakip kaleyi abluka altına alan Bursaspor iki kanattan ortalarla gol aradı.

AGU SİFTAH YAPTI

38. dakikada Jorquera'nın pasında sağ kanatta topu alan Batalla, şık bir ortayla ceza sahası içindeki Mikel Agu'yu gördü. Nijeryalı da gelişine sol ayağının içiyle düzgün bir vuruş yaptığı topu sağ köşeden ağlara gönderdi. (2-1) Bu gol aynı zamanda Nijeryalının Bursaspor formasıyla attığı ilk sayı oldu. Karşılaşmanın ilerleyen dakikaları başka gol getirmezken, Bursaspor 1-0 geriye düştüğü maçta soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle girdi.

BURSASPOR ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmanın 2. yarısına etkili başlayan taraf Bursaspor olurken 47. Dakikada Batalla'nın akıl dolu pasında sağ kanattan ceza sahasına doğru hareketlenen Stancu, içeri sokulan Jorquera'yı gördü. Şilili'nin bekletmeden yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti. 53. dakikada ise ani gelişen Bursaspor atağında Stancu'nun pasıyla ceza sahasına sokulan Kembo'nun sol ayağıyla yaptığı vuruşta Maxsö'ye de çarpan top kornere çıktı.

KEMBO ATILDI

Mücadelenin 62. Dakikasında Bursaspor 10 kişi kaldı. Orta alanda Jires Kembo topa müdahale etmek isterken ayağını fazla kaldırınca Numan'ın başına isabet etti. Pozisyon için yardımcılarından da fikir alan Cüneyt Çakır, Kembo'yu doğrudan kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Yeşil Beyazlılar bir kişi eksildikten sonra oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabullenmeye başladı.

AZİZ SERT VURDU

Osmanlıspor'un topla daha fazla oynayan taraf olduğu dakikalarda Bursaspor hızlı hücum şansı yakaladı. 75. dakikada ani gelişen Bursaspor atağında sağ kanattan topu taşıyan Delarge, pasını Batalla'ya aktardı. Ceza sahası yayı üzerinde topu alan Batalla, soldan bindiren Aziz Behich'in önüne şık bir pas çıkardı. Türk asıllı Avustralyalı oyuncunun sol çaprazdan topun gelişine sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarptıktan sonra ağlarla buluştu. (3-1) Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında iki takım pozisyona girse de gol sesi çıkmadı ve Bursaspor mücadeleden 3-1'lik zaferle ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.