Hava Durumu

Bursaspor penaltıyla yıkıldı

15. haftanın açılış maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Bursaspor Giuliano'nun penaltı golüyle sahadan 1-0 yenil ayrıldı.Bu sonuçla Bursaspor 24 puanda kalırken, Fenerbahçe puanını 29'a yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor penaltıyla yıkıldı

Ali ŞAHİN

Süper Lig'in 15. haftanın açılış müsabakasında 7 maçtır yenilmeyen Bursaspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye stadyumunda oynanan ve taraftarın yoğun ilgi gösterdiği maça Yeşil Beyazlılar Harun Tekin, Ekong, Titi, Ertuğrul Ersoy, Barış Yardımcı, Badu, Jorquera, Aziz Behicn, Batalla, Jires Kembo ve Stancu onbiri ile başladı.

BURSA BASKILI BAŞLADI

Bursaspor mücadelenin ilk düdüğü ile birlikte Fenerbahçe üzerinde baskı kurarken 3. dakikada Josef'in hatalı pasıyla topla buluşan Batalla takım arkadaşını kaçırmak istese de Neustadter araya girdi ve pozisyonu uzaklaştırdı. 6. dakikada ise Batalla'nın pasıyla sol kanatta hareketlenip, çaprazdan ceza sahasına sokulan Kembo'nun şutu kaleci Volkan'da kaldı. İlk 10 dakikalık bölüm geçilirken Fenerbahçe pozisyon üretmekte zorlandı.

 

BATALLA DIŞARI ATTI

Sarı Lacivertliler ilk etkili atağını 13. dakikada geliştirdi. Bu dakikada Giuliano, derin bir topla Janssen'i savunmanın arkasına kaçırmak istedi. Ama bu pozisyonda yan hakem bayrağını havaya kaldırdı. 15'te ise Giuliano'nun ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa Şener bir kez daha dokunmak istedi ancak meşin yuvarlak kaleci Harun'da kaldı. Bu pozisyondan 4 dakika sonra hızlı gelişen Bursaspor atağında Stancu'nun pasıyla topla buluşan Batalla'nın şutu, az farkla yandan dışarı gitti.

VOLKAN KURTARDI

İlk 30 dakika geçilirken topa daha fazla oynayan taraf Fenerbahçe olsa da kalecileri rahatsız eden pozisyon olmadı. Mücadelenin 33. dakikasında sol kanattan sıfıra inen Aziz Behich'in arka direğe havalandırdığı topu Volkan parmaklarının ucuyla çeldi. Karşılaşmanın 40. Dakikasında sakatlanan Janssen yerini Soldado'ya bıraktı. 45+2'de Aziz Behich'in sol kanattan yaptığı ortayı ön direkte Batalla arkaya sektirirken kaleci Volkan topu uzaklaştırdı. Kalan sürede gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

NET POZİSYON YOK

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen 2. yarıya Jorquera-Faty değişikliği ile başladı. 50'da Direr'ın ortası Harun'da kalırken bir dakika sonra Batalla'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Aziz Behich'in ortası direkt olarak auta gitti. 56. Dakikada ise tehlikeli noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Soldado barajı geçemedi. Maçta son yarım saate girilirken iki takım da net pozisyona giremedi.

HAKEM 'PENALTI' DEDİ

62. dakikada Soldado ile verkaç yapan Dirar, altıpas içinde topu kontrol edemeyince savunma araya girdi. Pozisyonun devamında hakem ceza sahası ön çizgisinden faule hükmetti. 63. Dakikada İsmail'in direkt kaleye doğru kullandığı serbest vuruşta Harun, topu kornere çeldi. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Fenerbahçe aradığı golü buldu. Bu dakikada Dirar'ın ön direğe yaptığı ortada Soldado, Ekong'un müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltıya hükmetti. Atışı kullanmak için beyaz noktaya gelen Giuliano hata yapmadı. (0-1)

BURSASPOR OYUNDAN DÜŞTÜ

Golden sonra Bursaspor rakip kaleye yüklenmeye başlasa da 70'te Kembo, 72'de Aziz ve 76'da Delarge Fenerbahçe savunmasını geçemedi. Son 10 dakikaya girilirken Bursaspor oyundan iyice düştü ve kalesinde net pozisyonlar vermeye başladı. 84. Dakikada sağ kanattan süratle ceza sahasına girip, sıfıra inen Dirar'ın çıkarttığı topa Soldado vuruşa da pozisyon autla sonuçlandı.

 

HARUN GEÇİT VERMEDİ

Bursaspor maçtaki en net pozisyonu ise 88. dakikada yakaladı. Bu dakikada hızlı gelişen Bursaspor atağında Delarge sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Kongolu oyuncunun şutunda Volkan topu güçlükle kornere çeldi. 90+2. Dakikada ise Valbuena bir anda Bursaspor savunmasının arkasına sarktı. Tehlikeyi önceden sezen kaleci Harun, ceza sahası dışında topa müdahale ederek mutlak tehlikeyi önledi. Kalan sürede başka gol olmadı ve Fenerbahçe mücadeleyi 1-0 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR
Bursaspor sahaya 'Kudüş kırmızı çizgimizdir' yazılı pankartla çıktı.

Karşılaşmanın 77. Dakikasında sarı kart gören Aziz Behich Trabzon deplasmanında cezalı duruma düştü.

Bursaspor'un 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

8 yıldır sahasında Fenerbahçe'yi yenemeyen Yeşil Beyazlılar'ın özlemi 9 maça çıktı.

 

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

90' Maçın sonuna eklenen oynanmamış süre en az 3 dakika.

88' Pablo Batalla'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dzon Delarge, ceza sahasına girerken sert vuruyor fakat kaleci Volkan Demirel topu kornere tokatlıyor.

86' Aziz Behich'e yatarak yaptığı müdahale sonrasında Roberto Soldado, hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

84' Mehmet Topal'ın topuk pasına hareketlenen Nabil Dirar süratle son çizgiye kadar iniyor. Yerden pasında Roberto Soldado gelişine vuruyor fakat top üstten auta gidiyor.

81' Bursaspor takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Joshua John oyuna girerken Barış Yardımcı oyundan alınıyor.

80' Sağ kanattan Pablo Batalla'nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen William Troost-Ekong'un kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

77' Bursaspor takımında Aziz Behich, rakibi Nabil Dirar'a arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor. Aziz Behich gördüğü bu kart sonrasında Trabzonspor maçında cezalı duruma düşüyor.

73' Nabil Dirar ile gelişen Fenerbahçe atağında yerden gelen sert ortayı kaleci Harun Tekin kontrol etmeyi başarıyor.

69' Dzon Delarge'ın pasında rakibinin üstüne giden Jires Kembo-Ekoko sağına çekip vuruyor fakat top kaleyi bulmuyor.

66' Bursaspor takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dzon Delarge oyuna girerken Emmanuel Badu saha kenarına geliyor.

65' GOL! Fenerbahçe, Giuliano'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçiyor.

63' Ceza sahası sağ köşeden kazanılan serbest vuruşta İsmail Köybaşı kaleyi düşünüyor fakat kaleci Harun Tekin kapattığı köşeden topu çıkarmayı başarıyor.

56' Barajdan dönen topa bir kez daha vuran Roberto Soldado kaleci Harun Tekin'i aşamıyor.

56' Ceza sahasının hemen dışı hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Roberto Soldado'nun şutu barajdan sekiyor.

51' Hızlı gelişen Bursaspor atağında Pablo Batalla pasını bekletmeden sol kanada aktarıyor. Aziz Behich ceza sahasına ortalıyor fakat top herkesi aşıp oyun alanını terkediyor.

50' Aatif Chahechouhe'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Nabil Dirar'ın ortası kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

46' Bursaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Cristobal Jorquera yerini Ricardo Faty'e bırakıyor.

46' Mücadelenin ikinci yarısına Bursaspor başlıyor.

İlk yarı sonucu: Bursaspor: 0 - Fenerbahçe: 0

45' Hakem Ali Palabıyık'ın düdüğüyle ilk yarı 0-0 eşitlikle sona eriyor.

45' İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

40' Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Fenerbahçe'den geliyor. Oyuna devam edemeyen Vincent Janssen'in yerine Roberto Soldado oyunda.

38' Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Fenerbahçe'den geliyor. Oyuna devam edemeyen Vincent Janssen'in yerine Roberto Soldado oyunda.

33' Sol kanattan süratle ilerleyen Aziz Behich ceza sahasına ortalıyor, Volkan Demirel'i aşan topa hiç kimse dokunamıyor.

27' Sağ çaprazda ceza sahası içinde topu önünde bulan Pablo Batalla'nın vuruşunda top kendi takım arkadaşı Emmanuel Badu'dan dönüyor. Yardımcı hakem bu pozisyonda Emmanuel Badu'nun ofsaytta olduğunu belirtiyor.

25' Aatif Chahechouhe, orta sahada Emmanuel Badu'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

24' Martin Skrtel, serbest vuruşu hızlı kullanmak isteyen Harun Tekin'i engelleyince sarı kartla cezalandırılıyor.

23' Kaleyi cepheden gören bir noktadan yaklaşık 25 metreden Mehmet Topal'ın vuruşunda top savunmadan sekiyor.

19' Bogdan Stancu'nun pasında topu kontrol eden Pablo Batalla, yayın içinden vuruşunu yapıyor fakat top yandan auta gidiyor.

17' Maçtaki ilk sarı kart Ertuğrul Ersoy'a çıkıyor. Ertuğrul Ersoy, rakibi Aatif Chahechouhe'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart görüyor.

16' Bursaspor ceza sahasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top orta alana yakın bölgede Şener Özbayraklı'nın önüne düşüyor, Şener Özbayraklı uzak mesafeden şutunu çekiyor fakat top kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

13' Giuliano'nun ara pasına hareketlenen Vincent Janssen için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

9' Şener Özbayraklı ile yaptığı paslaşma sonrasında son çizgiden ortasını yapan Nabil Dirar, topu kaleci Harun Tekin'e gönderiyor.

6' Orta alanda Nabil Dirar'ın pas hatasıyla Bursaspor kontra atağa kalkıyor. Pablo Batalla'nın ara pasında sol çaprazda topla buluşan Jires Kembo-Ekoko yerden vuruyor fakat Volkan Demirel zorlanmadan topun kontrolünü sağlıyor.

5' Maçtaki ilk köşe vuruşunu Fenerbahçe kullanıyor. Topun başına geçen Giuliano'nun ortasında savunma topu kafayla karşılıyor.

1' Hakem Ali Palabıyık'ın düdüğüyle zorlu mücadele başlıyor.

 

-Takımlar seremoni için sahadaki yerlerini alıyor. Mücadele milli marşın okunmasının ardından başlayacak.

 

-Sarı kanaryalarda ise sakatlığı devam eden Robin van Persie, Mehmet Ekici, Fernandao, Alper Potuk takımlarını yalnız bırakacaklar.

 

-Timsahlarda sakatlıkları bulunan Mikel Agu, Serdar Kurtuluş, Onur Atasayar, Bilal Kısa, Emre Taşdemir, Sercan Yıldırım, Furkan Özçal bu maçta forma giyemeyecek.

 

-İki takım en son ligde geçen sezon Bursa'da oynanan maçta karşı karşıya gelmişti. Karşılaşma 1-1 sona ermişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.