Hava Durumu

Bursaspor seriyi sürdürmek istiyor

TFF 1. Lig'de 3 maçtır kazanan Bursaspor bugün Adana Demirspor deplasmanında serisini sürdürmeye çalışacak. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak zorlu randevu saat 19:00'da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2019 06:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2019 06:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor seriyi sürdürmek istiyor

Ali ŞAHİN

Ligde aldığı üst üste galibiyetlerle birlikte puan tablosunda 2. Sıraya kadar yükselen Bursaspor, 5. haftada Adana Demirspor'a konuk olacak.  Yeşil Beyazlılar bugün saat 19.00'da 6 puana sahip Adana ekibiyle kozlarını paylaşacak. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak zorlu randevuda iki takım da 3 puan alarak zirve iddiasını güçlendirmeye çalışacak. 

DÜDÜK ÖZGÜÇ TÜRKALP'TE

İki takım arasındaki kritik maçı TFF'nin tecrübeli isimlerinden Özgüç Türkalp yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Rsmi Sitesi aracılığıyla Merkez Hakim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmada Türkalp'in yardımcılıklarını ise Mehmet Şahan Yılmaz ve Emrah Ünal yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sinan Dereci olacak.

13. KEZ YÖNETECEK

Özgüç Türkalp'in yönettiği 12 maçta sahaya çıkan Bursaspor bu mücadelelerde 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Bursa temsilcisinin 3 mağlubiyeti de deplasman maçlarında geldi. Bursaspor, Türkalp'in yönettiği 4 deplasman maçının sadece birini kazanabildi. Deneyimli hakem, Adanaspor Demirspor'un da 12 maçında düdük çaldı.  Adana ekibi ise bu maçlarda; 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

48. RANDEVU

Son olarak 2013 yılında birbirine rakip olan Bursaspor ve Adanaspor tarihlerinde 47 lig ve kupa maçında karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde ise Bursaspor rakibine üstünlük kurdu. Yeşil beyazlılar, 23 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken; Adana temsilcisi 13 maçı kazandı. İki takım arasındaki 11 mücadelede ise taraflar birer puanı hanesine yazdırdı. İki ekibin son karşılaştığı maç 4 Aralık 2013 tarihinde Türkiye Kupası'nda oynanırken; Adana'daki mücadeleyi Bursaspor, 2-1'lik skorla kazanmıştı.

ADANA'DA 25. MÜCADELE

Adana'da oynanan maçlarda ise ev sahibinin üstünlüğü göze çarptı. İki takım arasında Adana'da oynanan 24 maçta Adana Demirspor 12 galibiyet elde ederken, Bursaspor 6 kez kazandı, 6 maç da beraberlikle sonuçlandı. Bu sezon henüz yenilmeyen ve çıktığı 4 maçın birini kazanan Adana temsilcisi, söz konusu galibiyetini de sezon ilk maçında Balıkesirspor'a karşı 2-0'lık skorla aldı. Sonraki maçlarında sahadan golsüz eşitlikle ayrılan Adana Demirspor, bu sezon çıktığı 4 maçta da kalesini gole kapadı ve yalnızca 2 kez gol sevinci yaşadı.

GÖZLER FORVETTE

Bu sezon oynadığı 4 maçta da gol atmayı başaran ve son 3 maçında 7 kez fileleri havalandıran Bursapor'da gözler yine hücum hattında olacak. Yeşil Beyazlılarda Emirhan Aydoğan ve Kubilay Kanatsızkuş attığı 2'şer golle dikkat çekerken, Iasmin Latovlevici, Abdullahi Shehu, Ali Akman ve Ramazan Keskin de birer gol kaydetti. Bursaspor'da Teknik Direktör Yalçın Koşukavak sadece Emirhan ve Rüştü Hanlı'ya 4 maçın tamamında süre verdi.

HOCALARI DEĞİŞTİ

Sezona Ümit Özat Yönetiminde başlayan Adana Demirspor üst üste gelen beraberliklerin ardından görevinden ayrılmıştı. Adana ekibi Özattan boşalan koltuğu Uğur Tütüneker ile doldurdu. Tütüneker Bursaspor maçıyla birlikte taraftarı önünde ilk maçına çıkacak. Ayrıca Adana ekibinin kaptanlığını da Bursaspor altyapısından yetişen ve uzun süre Yeşil Beyazlı formayı terleten Volkan Şen yapıyor. Adana Demirspor 25 yaş ortalaması ve kadro derinliği ile dikkat çekiyor.

Muhtemel 11'ler:

Adana Demirspor

Kurtuluş Yurt              

Adil Demirbağ                        

Mehmet Uslu                          

Semih Güler                

Sinan Kurt                   

Volkan Şen                  

Hakan Bilgiç                           

Vedat Bora                 

Berk Yıldız                   

Tevfik Altındağ                        

Samed Ali Kaya

           

Bursaspor

Çağlar Şahin Akbaba             

Rüştü Hanlı                 

Burak Kapacak                        

Emirhan Aydoğan                  

Iasmin Latovlevici      

Cüneyt Köz                  

Igor                             

Burak Altıparmak                   

Aykut Akgün               

Abdullahi Shehu         

Kubilay Kanatsızkuş   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.