Hava Durumu

Bursaspor şike soruşturmasında aklandı!

2 sezon önce oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçıyla ilgili Rizespor'un şikayete üzerine harekete geçen Trabzon Savcılığı 'şike yok' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2019 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor şike soruşturmasında aklandı!

Ali ŞAHİN

Trabzonspor ile Bursaspor arasında 2016- 2017 sezonunun 34. haftasında oynanan ve Yeşil Beyazlıların 2-1 kazandığı maçla ilgili Rizespor Kulübü ve taraftarlarının Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı "Şike" şikayeti sonuçlandı. Rizespor'un, Trabzonspor ve bazı eski yöneticileri ile Bursaspor ve Başkanı Ali Ay'ın yanı sıra bazı menajerlerden de şikayetçi olduğu soruşturma sonucunda, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı  'Kovuşturmaya yer olmadığına' karar verdi. 

BASİT BİR ŞÜPHE

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının titizlikle yürüttüğü soruşturmada sonucunda,  Trabzonspor ile Bursaspor arasında oynanan müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik her hangi bir eylemin tespit edilmediği, bu hususta bir kazanç veya sair menfaat temininde bulunulduğuna ilişkin delil de bulunamadığına dikkat çekildi. Rizespor'un iddialarının basit şüpheden öteye gidemediği, kamu davasının açılması için yeterli şüpheyi oluşturacak, her hangi bir delilin bulunmadığına dikkat çekilen kararda, şüphelilerin de üzerine atılı suçlamaları kabul etmedikleri ifade edildi. 

TFF'YE BAŞVURULMAMIŞ

Kararda, maç esnasında dönemin Trabzonspor futbolcusu Uğur Demirok ile Şamil Cinaz arasında maç esnasında elleri ile ağızlarını kapatarak yapmış oldukları konuşmanın da şike anlaşması şeklinde bir konuşma olduğuna dair her hangi bir ize soruşturma boyunca rastlanılmadığı belirtildi. Öte yandan Savcılık ile TFF arasında yapılan yazışmalarda, Rizespor'un soruşturmaya konu Trabzonspor - Bursaspor maçıyla ilgili federasyona, şike yapıldığına dair bir başvurusunun bulunmadığı, ayrıca aynı maçın hakem ve gözlemci raporlarında ise  maçla ilgili her hangi bir aykırılığın yer almadığı da vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.