Hava Durumu

Bursaspor, Sivasspor'u konuk ediyor!

23 hafta sonunda düşme hattına inen Bursaspor, bugün 16:00'da Sivasspor'u konuk edecek. 9 haftadır kazanamayan Timsah ikinci yarıdaki ilk 3 puanını almaya çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2019 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2019 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Sivasspor'u konuk ediyor!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'in 23 haftasını 24 puanla 16. Basamakta geçen Bursaspor bugün Demir Grup Sivasspor'u ağırlayacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 16:00'da başlayacak. İkinci yarıda aldığı kötü sonuçlarla düşme hattına gerileyen Yeşil Beyazlılar rakibini devirerek camia üzerindeki kara bulutları da dağıtmaya çalışacak.

2 EKSİK VAR

Kritik mücadele öncesi Bursaspor'da taraftara birlik olma çağrısı yapılırken maç saatinde ortalamanın üzerinde biletli seyircinin tribündeki yerini alması bekleniyor. Öte yandan hazırlıklarını basına kapalı olarak Özlüce Tesisleri'nde tamamlayan Yeşil Beyazlılar'da sakat Tunay ve Kubilay dışında eksik bulunmuyor.

38. RANDEVU

İki takım bugünkü mücadeleyle tarihlerinde 38. defa birbirine rakip olacak. Bursaspor ve Sivasspor arasında daha önce oynanan 37 maçta Bursaspor 19 kez kazanan taraf olurken 11 kez de Kırmızı Beyazlılar güldü. İki takım arasındaki 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Timsah ve Yiğido arasında Bursa'da ise 16 maç oynandı. Bu maçlarda rakibini 11 defa yenen Bursaspor yalnızca 4 kez rakibine mağlup oldu. 1 müsabakada ise puanlar paylaşıldı.

DÜDÜK METE KALKAVAN'DA

Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Bursaspor ve Sivasspor arasındaki maçı Mete Kalkavan yönetecek. Karşılaşmada Kalkavan'ın yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Erdem Bayık yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak.

21. KEZ YÖNETECEK

Mete Kalkavan'ın bu maçla birlikte 21. kez Bursaspor maçı yönetecek. Kalkavan'ın daha önce yönettiği 19 maçta 5 galibiyet alan Yeşil Beyazlılar 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı. Hakem Mete Kalkavan Bursa'da bugüne kadar 11 kez Bursaspor'un maçını yönetirken Timsah 4 galibiyet, 4 yenilgi 3 de beraberlik aldı. Öte yandan Kalkavan 23. defa da Sivasspor'un maçını yönetecek.

1978'DEN BERİ

Sivasspor ile Bursaspor ligde ise 26. maçına çıkacak. İti takım arasında  Süper Lig'de oynanan ı 25 maçta taraflar 11'er galibiyet elde ederken 3 maç da berabere bitti. Evinde beş maçtır kazanamayan Bursaspor, ligde en son Nisan - Kasım 1978 tarihleri arasında iç sahada art arda altı maç galip gelememişti. Yeşil Beyazlılar ayrıca Lig'de çıktığı son 9 maçta 5 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı.

DIŞARDA ÇOK YİYOR

Ligdeki son altı deplasman maçının üçünü kazanıp 3'ünü kaybeden Sivasspor aynı sayıda dış saha galibiyetini bundan önceki 18 maçında elde edebilmişti. Geçen sezonun başından bu yana Süper Lig'de çıktığı dış saha maçlarında en fazla gol yiyen takım unvanı Sivasspor'da. Koromozo beyazlılar ilgili süreçte filelerinde 57 gol gördü.

KONE ÇOK FORMDA

Bu sezon Süper Lig'de Galatasaray'ın ardından kafayla en az gol yiyen takım ise Bursaspor. Timsah bu sezon sadece 2 kafa golü yedi. Yiğido'nun Süper Lig'deki son dokuz golünün altısını atan Arouna Kone, bu gollerin dördünü kafayla kaydetti. Bu sezon Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde en fazla penaltı golü yiyen takım ise 9 kezle Sivasspor oldu. 2018/19 sezonunda oynanan Süper Lig maçlarının ilk 15 dakikalarında en fazla gol atan (6) ve kalesinde en çok gol gören (7) takım da Sivasspor.

AYBABA'NIN ŞANSI TUTMUYOR

Teknik direktörlük kariyerinde Sivasspor ile karşılaştığı 12 Süper Lig maçının sadece üçünü kazanabilen Samet Aybaba 2 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Aybaba bu 3 galibiyeti Sivas'a rakip olduğu son dört karşılaşmada aldı. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı ise Sivasspor Robinho'nun yıldızlaştığı maçta 2-0 kazanmıştı.

Muhammed Şengezer

Umut Meraş

Iasmin Latovlevici

Aurelien Chedjou

Ertuğrul Ersoy

Barış Yardımcı

Abdullahi Shehu

Aytaç Kara

Stephane Badji            

Allano Lima   

Diafra Sakho

----------------------
Tolgahan Acar           

David Braz

Ziya Erdal

Douglas

Mattias Bjarsmyr

Fousseni Diabate

Hakan Arslan

Sergiy Rybalka

Emre Kılınç

Delvin N'Dinga

Arouna Kone

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.