Hava Durumu

Bursaspor, Stephane Badji, Jani Atanasov ve Aytaç Kara'yı renklerine bağladı!

Bursaspor üç yeni oyuncusu Badji, Aytaç Kara ve Atanasov için kamp yaptıkları otelde imza töreni düzenledi. Başkan Ali Ay transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şimdiki hedefimiz golcü sorunun çözmek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Stephane Badji, Jani Atanasov ve Aytaç Kara'yı renklerine bağladı!

Bursaspor, dış transferde anlaşma sağladığı ve Cuma günü Bursa'da sağlık kontrolünden geçirdiği transferleri için Afyon'da kamp yapılan NG Otel'de töreni düzenledi. İmza törenine Aytaç Kara, Stephane Badji ile Jani Atanasov katıldı. İmza törenine katılan Bursaspor Başkanı Ali Ay,  transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bugün üç yeni arkadaşla sözleşme yapacağız. Badji'yi tanıyorsunuz. Bizi çok uğraştırdı. Araya farklı menajerler girdi. Kulübüyle sorun yaşadık" diyerek şunları söyledi: "Badjiye çok teşekkür ediyorum. Çok karakterli bir duruş ortaya koydu. Türkiye'den bazı kulüpler Anderlecht kulyübüne fazla para teklif etti. Badji, bunlara karşı durdu ve 'Gerekirse Senagel'e giderim' demeseydi bu iş kesinlikle olmazdı. Menajeri Pier ve Serdar kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gece 01.00'de Anderlecht Kulübü'nden olumlu cevap geldi. Bonservisi alındı. Badji'nin menajerlik dahil maliyeti 880 bin Euro. 3 yıllık anlaşma yaptık."

"Aytaç Kara kardeşimize bizi tercih ettiği, menajeri Engin Kırkpınar'a teşekkür ediyorum. Kırkpınar'ın Benim için Bursaspor ayrı kulüp menajerlik ücreti istemiyorum demesi bizi mutlu etti. Türk oyuncularla kulüp olarak Euro değil TL üzerinden anlaşma yapıyoruz.  Aytaç Kara ile anlaşmamız 2+1 yıllık. 3 milyon 564 bin TL olacak. Bunun yüzde 80 garanti, yüzde 20'si ise maç başı olacak. İmza, bonservis ve menajerlik ücreti yok. Kendisine ve Engin Kırkpınar'a teşekkür ediyorum."

"Jani Atasanov 3 haftadır bizimle birlikte. Ancak açıklamamıştık. Toplu imza töreni yapalım demiştik. Jani ile genç bir arkadaşımız Makedonya kökenli. Mustafa Er hocamız alalım, ileride kulübümüze faydası olur demişti. Onu da aldık. Kulübüne yetiştirme bedeli olarak 100 bin Euro vereceğiz. Jani Atanasov ise aylık 20 bin Euro verilecek. Aytaç transfer olması halinde 3 milyon, Badji'nin gitmesi halinde 2,5 milyon Çin'e giderse ise 4 milyon Euro bonservis ücreti konuldu." 

İKİ GOLCÜ ALINACAK

İmza töreninden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Ali Ay, ilk etapta iki santrfor almayı düşündüklerini söyledi. Ali Ay, "Önce birini alıp diğerine yöneleceğiz. Şuana kadar yaptıklarımız ümit ediyorum iyi ve nokta transferler. İyi bir santrfor alıp beklemeye geçeceğiz. Bunun için de hem Samet hoca hem de scoot ekibi çalışıyor" diyerek şöyle devam etti: "Jires Kembo için Türkiye'den bir kulübün alma isteği var. Fransa'nın Montpellier takımı, oyuncusu Giovanni Sio'yu, Jires Kembo ile takas etme teklifinde bulundu. Çalışma yapılıyor. Olur ya da olmaz. Mbokani'nin olacağını sanmıyorum. Hocamız iki forvet istiyor. İşin maliyeti de önemli. Alternatiflere bakıyoruz. Herkes dünya kupasının bitmesini bekliyor transfer sezonu 15 Temmuz'dan sonra açılacak. Mali sıkıntılar var. Herkes yoğurdu üfleyip yiyor. Her şey bu tarihten sonra netleşir."

Başkan Ali Ay'ın ardından futbolcular söz aldı.

STEPHANE BADJİ

"Herkese Merhaba. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tarihi olan bir kulübe geldim. Hedefim en iyisini vererek takımı en yükseğe çıkartmak. İçlerinde tanıdığım Aytaç gibi kaliteli oyuncular var. Geleceklerle birlikte, iyi sezon geçirip eskileri unutturacağız. Bana güvenen hoca ve yönetime teşekkür ederim. Sezon sonu görüşmelere başladık. Paradan çok benim için söz önemli. Söz verdiğim için buradayım" dedi.

AYTAÇ KARA

"Güzel düşünceler için teşekkür ediyorum. İyi futbol oynayıp Bursa'yı hak ettiği yere getiririz. Trabzon'dan bonservisi aldım. Maddi açıdan iyi teklifiler vardı. Maddiyatı değil hedefim için Bursaspor'u tercih ettim. Hep birlikte birlik ve beraberlikle bu büyük camiayı ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Yeni arkadaşlar da gelecek. Bursa benim için önemli kent. O Taraftarın desteği her zaman takımı ileri iten güç oluyor. Onlarla birlikte sahamızda sıkıntı yaşamayız."

JANİ ATASANOV

"Başkanıma, aileme, eski hoca ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada yabancı bir ülkede gibi değil evimde gibi hissediyorum. 4 yıl uzun süre. Bunu güzel geçirmek istiyorum. Sıkı çalışıyoruz. Taraftarlarımızı mutlu etmek için çalışıyoruz. Başarılı olmak istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.