Hava Durumu

Bursaspor taraftarıyla bambaşka!

Şampiyonluk yolundaki en büyük rakbi Karesi'yi konuk eden Bursaspor taraftarının desteğiyle rakibini 86-65 devirerek liderlik koltuğuna oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor taraftarıyla bambaşka!

Ali ŞAHİN

TBL'nin 14. haftasında Bursaspor Basketbol, Karesispor'u konuk etti. Karesi'de pivot Thomas Gibson cezası nedeniyle kadroda yer alamazken Karşılaşma tıklık tıklım dolu tribünler önünde oynandı.  Maçın açılış sayılarını Bursaspor, 2. dakikada Recep Doğrusöz'ün üçlüğüyle buldu. Taraftarlarının desteğini arkasına alan Bursaspor, yaptığı mükemmel savunmayı etkili hücumlarla birleştirince maçın 4. dakikası dolarken farkı çift hanelere çıkardı. (15-5) Bu dakikadan sonra Bursaspor 9-0'lık seri bularak adeta maçı kopardı. Periyodun son 2 dakikasında Karesi üst üste basketler bulsa da ilk periyodu Bursaspor Basketbol, 32-10 önde tamamlamayı başardı.

FARKI KORUDU

İkinci periyotta, Karesi'nin maça ortak olma çabası işe yaramadı. Bursaspor Basketbol soyunma odasına 52-26'lık üstünlükle gitti. Üçüncü periyotta fark bir ara 28 sayıya kadar çıksa da Karesi direndi. 30. dakika 71-47 Bursaspor Basketbol üstünlüğüyle tamamlandı.

LİDERLİK EL DEĞİŞTİRDİ

Maçın 35. dakikasında ise Karesi uzun bir aranın ardından farkı 20 sayının altına indirdi. (76-57) Konuk takım kalan bölümde farkı azaltmak adına umutlansa da Bursaspor Basketbol, hata yapmadı ve maçı 86-65 kazandı. Bu sonuçla 14. Haftada 12. Zaferini yaşayan Bursaspor rakibini averajla geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

CAN SIRTLADI

Ev sahibi ekip Bursaspor Basketbol'da Can Özcan 20 sayı, 7 ribaunt, 1 asist ve 1 blok, Recep Doğrusöz, 19 sayı, 3 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma ile oynarken konuk Karesispor'da Hazer Avcı'nın 17 sayı, 9 ribaunt ve 2 asist ile double-double'ın kıyısından dönen performansı farklı mağlubiyeti engellemeye yetmedi. Karşılaşmanın ardından zaferi taraftarıyla kutlayan Basketbolcular Timsah yürüyüşü yapmayı da ihmal etmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.