Hava Durumu

Bursaspor Teknik Direktörü Koşukavak: 'Bu camia hep iddialı olmalı'

Takımın durumu hakkında açıklama yapan Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, "Bu camia hangi kulvarda yarışırsa yarışsın iddialı olmak zorunda" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Teknik Direktörü Koşukavak: 'Bu camia hep iddialı olmalı'

TFF 1. Lig'de 13. haftayı Adana zaferiyle kapatan Bursaspor, Türkiye Kupası'nda bugün oynayacağı BB Erzurum maçının hazırlıklarını tamamladı. Takımın yaptığı son antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursaspor teknik Direktörü Yalçın Koşukavak Adana zaferini ve kulüpteki son durumu anlattı. 

'ZOR BİR MAÇTI'

Sözlerine bütün camiaya geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Koşukavak "Adana maçının zor olacağını biliyorduk. Öyle de oldu. Aslında ofansif anlamda ciddi istatistik ürettik. 28 şut, 23 orta. Taraftarın da oynanan oyunu beğenmesi beni memnun etti. Zor bir maçta zor da olsa kazandık. Puana göre rakibi yorumlamak doğru değil. En attaki takım yukarıdakini yenebiliyor" dedi.

KADRODA ROTASYON SİNYALİ

Bursaspor'un hangi kulvarda yarışırsa yarışsın iddialı olması gerektiğini belirten genç teknik adam "Asıl hedefimiz Süper Lig'e çıkmak. Türkiye Kupası'nda da turu geçmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  Oyuncuların da beklentisi var. Sonuçta iki kulvarda oynamak kolay değil. Bursaspor bugüne kadar tüm oyuncularını kullandı. Erzurum'da da daha çok ligde fazla şans bulamayan oyuncuları oynatmayı düşünüyorum" diye konuştu.

'OYUNCULAR DEĞERLİ'

Bütün oyuncuların kıymetli olduğunu belirten Koşukavak "Oyuncu kaybetme lüksümüz yok. Performanslar gelip geçici. Burak, Recep, Emirhan hepsi benim için kıymetli. Ne kadar performans verirlerse ben de onların performansının daha çok yükseltmesi için elimden geleni yaparım. Adanaspor maçından önce gidip taraftara geçmiş olsun dileklerimi sosyal medyadan yaptım. Maçtan sonra da çağırdılar. Olumlu tepkiler de vardı olumsuz söyleyen de ama ben idare eden taraf olmalıyım. Söyledikleri son derece normal ben her türlü eleştiriye açığım" diye konuştu.

'BEKLENTİ YÜKSEK'

Bursaspor'un büyük bir camia olduğunun altını çizen Yalçın Hoca "Bu takım önemli başarılara imza atmış. İnsan olarak oraları yaşayınca bunu kolay kabullenemiyoruz. Zaman zaman rakibi yenememek ve berabere kalmak tepkiye neden olabilir. Beklentiler yüksek olunca daha farklı beklenti içine girebilir. Biz o beklentiye cevap verebilmek için çalışıyoruz" dedi.

'5 HAFTADIR KAYBETMİYORLAR'

Ligde bu hafta sonu oynayacakları Giresunspor maçına da değinen genç teknik adam "Giresunspor 5 haftadır kaybetmiyor. Bu ligde her maç zorlu. Oyuncu kadrosu anlamında deneyimli bir takım. Şampiyonluk için kurulan bir kadroları var. Hayal edilenler gerçek olmuyor ama ciddi bir takımla oynayacağız. Zor bir maç olacak. İnşallah iç saha avantajıyla onu da atlatacağız" diye konuştu.  

'1 PUAN BİLE ÖNEMLİ'

Lig başlamadan önce herkesin şampiyonluk adayı olduğunu belirten Yalçın Koşukavak "Lig içinde hedefler farklılık gösteriyor. Belki aldığınız bir puanın bile kıymetli olduğu zamanlar olacak. Bursaspor'un şampiyonluğu da düşmeyi de 1 puanla yaşadığı unutulmamalı" diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.