Hava Durumu

Bursaspor Teknik Direktörü Koşukavak için duygusal maç!

'Yeniden Zirveye' mottosuyla sezona başlayan Bursaspor bugün, İstanbulspor ile karşılaşacak. Yeşil Beyazlılar karşılaşmayı kazanarak yeniden liderlik yarışının içerisine girmeye çalışacak. Bu mücadele Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak için farklı bir anlam taşıyor...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2019 06:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 06:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Teknik Direktörü Koşukavak için duygusal maç!

Ali ŞAHİN

Süper Lig'e yükselmenin hesaplarını yapan Bursaspor, TFF 1. Lig'in 9. haftasında bugün İstanbulspor'a konuk olacak. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak olan zorlu mücadele saat 16.30'da başlayacak. Bu sezon çıktığı 4 deplasmanda sadece 1 kez kazanabilen Bursaspor Sarı Siyahlı rakibi önünde bu kötü gidişatı durdurmaya çalışacak. 

DÜDÜK SAĞLAM'DA

Türki Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmayı Ankara bölgesi Üst klasman hakemi Kadir Sağlam'ın yönetecek. Müsabakada Sağlam'ın yardımcılıklarını Utku Tunavelioğlu ve Cemal Alpay yapacak. Müsabakanın 4. Hakemi ise R. Alkım Aksoy olacak.

TİMSAH'IN TAKİPÇİSİ

3 puanı silinen Bursaspor 8 haftayı haftaya 12 puanla 8. sırada tamamlarken, 9. sıradaki İstanbul temsilcisi ise 1 puan farkla Yeşil Beyazlıların arkasında kalmıştı. İki takım son olarak 2007-2008 sezonunda hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve Bursaspor mücadeleyi 2-0 kazanmıştı. Sahasında 4 maçtır kaybetmeyen İstanbulspor iç sahadaki performansıyla da dikkat çekti.

33. RANDEVU

İki ekip bugüne kadar lig ve kupada olmak üzere 31 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında 1 kez de hazırlık maçı oynandı. Bursaspor ve İstanbulspor arasında oynanan 32 maçın 11'inde Bursaspor, 11'inde de İstanbulspor 3 puanla ayrılan taraf oldu. İki takım arasındaki 10 maç ise beraberlikle noktalandı. İki takım arasındaki son resmi maç ise 2005-2006 sezonunda 1. Lig'de oynandı. O sezonki iki maçtan da 2-1'lik skorlarla zafer çıkaran Bursaspor olmuştu. Bursaspor'un Süper Lig'e dönmesiyle karşılaşmayan iki ekip, 13 yıl aradan sonra ilk kez resmi bir maçta kozlarını paylaşacak.

KOŞUKAVAK İÇİN ÖZEL MAÇ

İstanbulspor ile Bursaspor'u karşı karşıya getirecek olan mücadele özellikle yeşil beyazlıların teknik direktörü Yalçın Koşukavak için farklı bir anlam taşıyacak. 2015-16, 2016-17 ve 2017-18 sezonlarını kapsayan 3 dönemde İstanbulspor'u çalıştıran deneyimli teknik adam, için aynı zamanda duygusal bir maç olacak. İstanbulspor'un TFF 1'inci Lig'e yükselmesinde ve bugünkü oyun felsefesinde önemli rol olan Koşukavak, uzun bir aranın ardından eski takımına karşı sahaya çıkacak.

TECRÜBELİ KADRO

Yalçın Koşukavak'ın İstanbulspor'u çalıştırdığı dönemdeki birçok oyuncu bugün Bursaspor'a karşı forma giyecek. Koşukavak, döneminde de takımda olan Umut Kaya, Duhan Aksu, Muhsin Yıldırım, Onur Ergün, Aldin Cajic, Eslem Öztürk, Ali Dere, Muhammed Demirci, Yunus Emre Yalçın ve Zafer Şensoy hocalarının görev vermesi halinde bugün sahaya çıkacak.

'KOLAY OLMAYACAK'

Takımının yaptığı son antrenman öncesi mücadeleyi değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak maçla ilgili değerlendirmesinde kazanmanın kolay olmayacağını belirterek, "Sahaya çıkan, oynayan oyunculardan 5-6 yıllık oyuncular var. Ortalaması 3-3.5 senedir bir arada oynayan bir kadro ve benim bıraktığım zamandan beridir oyun planları var. Kolay bir maç değil" ifadelerini kullanmıştı.

EVİNDE KAYBETMİYOR

Evinde oynadığı maçlarda başarılı bir görüntü çizen ve 4'te 4 yaparak iç sahada kayıpsız yoluna devam eden Bursaspor, deplasmanlarda ise zorlanıyor. Yeşil beyazlı ekip, ligde bu sezon deplasmanda çıktığı 4 maçın 3'ünü kaybederken yalnızca bir kez kazandı. İstanbulspor ise sahasında kazanmakta zorlansa da kaybetmiyor. İstanbul temsilcisi, evindeki 4 maçtan yalnızca birini kazanabilirken, diğer 3 maçta ise rakipleriyle puanları paylaştı.

TEK EKSİK DİARRA

Geride kalan 8 haftada Bursaspor 13 kez rakip fileleri havalandırırken; İstanbulspor da 14 gol kaydetti. İstanbulspor'da 5 golle Aldin Cajic, 2'şer golle de Muhsin Yıldırım ve Papa Diouf dikkat çekti. Bursaspor'da ise son hafta takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Kubilay Kanatsızkuş'un 3, Emirhan Aydoğan ve Mamadou Diarra'nın da 2'şer golü bulunuyor. Öte yandan Bursaspor'da kırmızı kart cezalısı Mamadou Diarra dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.