Hava Durumu

Bursaspor, Trabzon'dan mağlup ayrıldı

Süper Lig'in 16. hafta karşılaşmasında Trabzonspor ile Bursaspor karşılaştı. Trabzonspor Bursaspor maçı kaç kaç bitti?

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Trabzon'dan mağlup ayrıldı

-Ali ŞAHİN-

Süper Ligin 15 haftasını 24 puanla geçen ve sakatlıklarla boğuşan Bursaspor, 16. maçında Trabzonspor'a konuk oldu. MedicalPark Stadyumu'ndaki zorlu mücadeleye Yeşil Beyazlılar; Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, Ekong, Titi, Barış Yardıcı, Furkan Soyalp, Merter Yüce, Pablo Batalla, Yusuf Erdoğan, Dzon Delarge ve Bogdan Stancu 11'i ile başladı. Dün sabah saatlerinde taburcu olan Paul Le Guen akşam saatlerinde Trabzon'a ulaşıp, takımının başında sahaya çıktı. Maç öncesi kendisini deneyen Badu ise sahaya çıkamadı ve Bursaspor'u zorlu karşılaşmada yalnız bıraktı.

HIZLI BAŞLADI

Bursaspor maça etkili başladı. 2. dakikada sol kanattan Yusuf'un ortası sonrası ceza alanı içinde Barış topu kontrol etti. Milli oyuncu vuruşunu yapmak isterken araya giren savunma topu kornere yolladı. 7. dakikada bu kez Trabzonspor etkili geldi. Abdülkadir sağ kanatta buluştuğu topla ceza alanına paralel ilerlerken yayın hemen gerisinde Titi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Trabzonspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Burak'ın şutu az farkla dışarı çıktı.

İLGİNÇ POZİSYON

Karşılaşmanın 15. dakikasında sağdan yapılan ortaya Kucka ceza sahası içinde vursa da Harun topa sahip oldu. 19'da ise maçta ilginç bir an yaşandı. Yusuf Yazıcı'nın sağ taç çizgisi önünden kullandığı serbest vuruşta Harun'un auta çıkacak diye bıraktığı top yerden sekip çataldan oyun alanına döndü. Bu pozisyondan 1 dakika sonra hızlı gelişen Trabzonspor atağında Kucka'nın pasıyla ceza sahasında topu alan Burak'ın sağ çaprazdan sert şutu yandan dışarı çıktı.

SESSİZ İLK YARI

Maçın tamamında topla daha çok oynayan Trabzonspor oldu. Bursaspor 29. dakikada atağa kalkarken topu kaptırdı. Pozisyonun devamında Titi'den sıyrılarak ceza alanına giren Burak Yılmaz, Harun'la karşı karşıya kalırken, milli eldiven rakibine gol izni vermedi. 38'de Trabzonspor bir kez daha gole yaklaştı. Yusuf Yazıcı'nın kullandığı serbest vuruşta Uğur Demirok ceza alanının ilk metrelerinden kafayı vurdu, top az farkla auta gitti. İlk yarının kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

YUSUF ATTI

Mücadelenin 2. yarısı da aynı tempoyla başladı. 49'da Yusuf Yazıcı sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı. Arka direkte Uğur Demirok'un kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı. Trabzonspor atakları meyvesini 51. dakikada verdi. Bu dakikada sağ kanatta topu alan Yusuf Yazıcı, içeriye doğru kat etti ve ceza alanına girmeden sert vurdu. Savunmayı da sıyıran top Harun'un bakışları arasında ağlara gitti. (1-0) Golün ardından maçta tempo artarken 55'te Stancu sağdan topu taşıyıp sol taraftaki Delarge'ı gördü. Kongolu müsait durumda topu kontrol edemeyince savunma araya girdi.

BURSASPOR BASKI KURDU

Trabzonspor 59. dakikada sol kanattan Emmanuel Mas ile geldi. Arjantinli son çizgiye inmeden sert vururken Harun'u geçen top iki direğin birleştiği noktadan oyun alanına geri döndü. 61. dakikada Bursaspor hızlı çıktı. Bu dakikada Trabzonspor ceza alanı içinde son çizgiye inen Barış'ın kale alanına doğru çevirdiği top, savunmaya çarpıp direk dibinden dışarı çıktı. 65'te Barış bir kez daha ceza sahasını zorlarken savunma direk dibinde araya girdi.

ONUR ÇIKARDI

66. dakikada gelişen Bursaspor atağında Delarge'la duvar pası yapan Kubilay gelişine voleyi vurdu, top direğin dibinden auta çıktı. 69'da ise Barış, sağ kanattan son çizgiye indi ve pasını çıkardı. Penaltı noktası üzerinde Yusuf Erdoğan'ın gelişine vuruşu savunmaya çarpıp kornere çıktı. 73. dakikada Bursaspor yine etkili geldi. Savunma arkasına gönderilen topu Delarge kontrol edip Yusuf Erdoğan'a çıkardı. Genç oyuncunun sol çaprazdan sert şutunda Onur topu direk dibinden güçlükle çıkardı.

3. KEZ DİREK

Ligin en çok direğe takılan takımı olan Trabzonspor 76'da bir kez daha golle burun buruna geldi. Bu dakikada topu önüne alan Yusuf Yazıcı yayın gerisinden plaseyle topu kaleye yolladı. Direğin dışına çarpan top oyun alanına geri döndü. 83. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Bursaspor'un hücumda kaptırdığı top sonrası Burak Yılmaz'a doğru gönderilen uzun pasta kaleci Harun ceza alanı dışına kadar çıkarak tehlikeyi önledi. 90 ve 90+3. dakikalarda Burak Yılmaz net pozisyonları kullanamazken mücadele Bordo Mavililerin 1-0üstünlüğü ile tamamlandı.

Gol: Yusuf Yazıcı (dk. 51) (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Hubocan, Kucka, Uğur Demirok (Trabzonspor), Ertuğrul (Bursaspor)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.