Hava Durumu

Bursaspor, Trabzon karşısında

Süper Lig'de 16. hafta başlarken, Bursaspor da bugün saat 19:30'da Trabzonspor'a konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Trabzon karşısında

-Ali Şahin-

Süper Lig'in geride kalan 15 haftasında topladığı 24 puanla 8. sırada yer alan Bursaspor, 16. hafta mücadelesinde bugün deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. 7 maçlık yenilmezlik serisini son oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasında mağlup olarak bozan Timsah, Bordo Mavili ekip karşısına sahadan 3 puanla ayrılarak üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

DÜDÜK ÖZKAHYA'DA

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19:30'da başlayacak müsabakayı İstanbul Bölgesi Süper Lig Hakemi Halis Özkahya yönetecek. Zorlu maçta Özkahya'nın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Cem Hanoğlu yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Bahattin Şimşek olacak.

EKSİK ÇOK

Bursaspor'da Trabzonspor'a karşı önemli eksikler bulunuyor. Yeşil Beyazlılar'da sakatlıkları bulunan Jorquera, Mikel Agu ve Jires Kembo'nun yanı sıra sarı kart cezalısı Aziz Behich bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Önceki günkü antrenmanda sakatlık geçiren Badu ile bir süredir sakatlığı bulunan Kubilay Kanatsızkuş'un durumu ise maç saati netlik kazanacak.

TRABZON ÜSTÜN

İki ekip bugün Trabzon'da yapacakları maçla 83. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 82 lig maçın 41'ini Bordo Mavili takım kazanırken Bursaspor 12 kez kazandı. İki ekibin 29 mücadelesi ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu karşılaşmalarda Bursaspor 66 gol atarken kalesinde de 123 gol gördü.

DIŞARDA YOKUZ

Bursapor, Trabzonspor'la deplasmanda oynadığı 41 maçta yalnızca 2 kez kazanabildi. Yeşil Beyazlılar 2012-2013 sezonunda 1-0 kazanırken, geçen sezonun son haftasında da rakibini 2-1'le geçerek Süper Lig'de kalmayı başarmıştı. Karadeniz ekibi, Trabzon'daki 26 karşılaşmadan galibiyetle, 13 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

DEPLASMAN KAZANDI

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçları deplasman takımları kazandı. İki takım geçen sezon ilk olarak 17. Haftada Bursa'da karşılaştı. O maçın, 12. dakikasında Yusuf Yazıcı ve 28. dakikasında Uğur Demirok'un golleriyle 2-0 öne geçen Trabzonspor karşısında Kubilay'ın 40. dakikada attığı gol yeterli olmamış ve yeşil beyazlılar sahadan 2-1 yenik ayrılmıştı. Ligin son haftasında Trabzon'da oynanan maçta ise Bursaspor kazanamadığı takdirde küme düşecekti. Yeşil Beyazlılar kritik maçın 55. Dakikasında Rodallega'nın golüyle geriye düşmesine karşın 61'de Jorquera ve 69'da Batalla takımı ligde tutmuştu. (2-1)

8 KEZ DİREĞE TAKILDILAR

Trabzonspor, Rıza Çalımbay takımın başına geçtiğinden bu yana ligde oynadığı yedi maçta sadece bir kez yenildi. Karadeniz ekibi 5 kez kazanırken 1 de beraberlik yaşadı. Bu sezonun ilk 15 haftasında 25 puan toplayan Trabzonspor, geçen sezon bu puana 19. haftada ulaşabilmişti.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla şutu direkten dönen takım Fenerbahçe ve Trabzonspor.

KAYBEDEN KAYBETMEYENE KARŞI

Bu sezon ligde en az top kaybeden takım Bursaspor olurken (Bin 982), en çok top kaybı yapan ekip ise 2 bin 268 ile Trabzonspor. Süper Lig'de bu sezon 12 maçta 13 gol atan Burak Yılmaz, maç başına 1'in üzerinde gol ortalamasına sahip tek oyuncu. Ayrıca Burak Yılmaz, Süper Lig'de Bursaspor'a karşı forma giydiği 12 maçta altı gol attı.

BATALLA FIRTINA'YI SEVİYOR

Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla kariyerinde en çok Başakşehir ve Trabzonspor'a karşı gol sevinci yaşadı. Yeşil Beyazlı forma ile Karadeniz ekibine karşı 11 resmi maçta görev alan yıldız isim, bu maçlarda rakip fileleri 5 kez havalandırmayı başardı. Bursaspor, Batalla'nın Bordo Mavili ekibe karşı gol sevinci yaşadığı toplam 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Öte yandan Bursaspor dün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlandı. Teknik Direktör Paul Le Guen nezaretinde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Isınma koşularıyla başlayan antrenman koordinasyon ve çabuklu çalışması ile devam etti. Yeşil Beyazlılar, daha sonra tam sahada taktik ağırlıklı çalışma yaptı. Bursaspor kafilesi dün saat 16:00'da özel uçakla Trabzon'a giderken kamp yapacağı otele yerleşti ve maç saatini beklemeye başladı.

MUHTEMEL 11'LER

Tranzonspor:

Onur Kıvrak

Emmanuel Mas

Dame N'doye

Burak Yılmaz

Tomas Hubocan

Abdülkadir Ömür

Ogenyi Onazi

Mustafa Akbaş

Juraj Kucka

Joao Pereira

Yusuf Yazıcı

 

Bursaspor:

Harun Tekin

Titi

Ekong

Ertuğrul Ersoy

Barış Yardımcı

Merter Yüce

Badu (Furkan)

Pablo Batalla

Yusuf Erdoğan

Dzon Delarge

Bogdan Stancu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.