Hava Durumu

Bursaspor'un kadro değeri çakıldı!

Sezon başında 25 milyon avronun üzerinde kadro değerine sahip Bursaspor'da bu rakam beklenen ayrılıkların gerçekleşmesinin ardından 3,9 milyon avroya kadar düşecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'un kadro değeri çakıldı!

Ali ŞAHİN

Yeni Sezonda Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek Bursaspor'da ayrılıklar bir bir gerçekleşirken Alman veritabanı sitesi Transfarmarkt da takımın mevcut kadrosunu güncelledi. Takımla profesyonel sözleşmesi olan oyuncuların yer aldığı listede kulübün kadro değeri adeta dibe vurdu. Geçen sezon 25 milyon avro dolayında olan bütçe 10,6 milyon avroya kadar geriledi.

AYRILIK VAR

Şampiyonluk yaşayan takımların ortalama 8-9 milyon avro değere sahip olduğu Spor Toto 1. Lig'de Bursaspor'un transfer tahtasının da kapalı olması dikkat çekti. Şu an takımın en değerli üç ismi olarak görünen 2,5 milyon avro kıymet biçilen Ertuğrul Ersoy, 1,4 milyon avro değeri olan Aytaç Kara ile 1,3 milyon avro satış piyasası olan Okan Kocuk'un da takımdan ayrılması bekleniyor.

GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Takımın şu an en değerli 3 isminden olan Ertuğrul ve Okan'a yönetim tarafından transfer için izin verilmişti. İki isim takımın ilk idmanında da yer almamış ve transfer ile ilgili çalışmalarını sürdürmüştü. Aytaç kara ise kulüpten alacağı 2,5 milyon TL'lik alacağına karşılık bonservisini istemişti. Aytaç ve Bursaspor arasındaki görüşmeler da devam ediyor.

ERDOĞAN AÇIKLADI

Ayrıca Süper Lig'de oynamak isteyen Umut Meraş için de görüşmeler sürüyor. Bursaspor Sportif Direktörü Selçuk Erdoğan, Umut Meraş için Beşiktaş'la görüşmelere devam ettiklerini açıkladı. Erdoğan açıklamasında 'Umut Meraş'ın transferi konusunda Beşiktaş'la temaslarımız var. Şuan için net bir ifade kullanmamak gerekir. Ertuğurul Ersoy, Okan Kocuk ve Muhammed Şengezer'in durumu da bu hafta netlik kazanacak' ifadelerini kullandı.

DEĞER DİBİ GÖRECEK

Ertuğrul, Aytaç ve Okan'ın da takımdan ayrılmasının ardından Bursaspor'un takım değeri de 5,4 milyon avroya düşecek. Güncel piyasa değeri 800 bin avro olan Umut'un yanı sıra Nijerya ile Afrika uluslar Kupası'nda mücadele eden ve Spor Toto 1. Lig'de oynamak istemeyen 700 bin avro değer biçilen Shehu da takımdan ayrılırsa Timsah'ın değeri 3,9 milyon avroya kadar gerileyecek. 

GENÇLER 50 BİN AVRO

Bursaspor'da beklenen ayrılıkların tamamı yaşanırsa geçen sezonki kadrodan 18 isimle yollar ayrılmış olacak. Bu ihtimal gerçekleşirse takımın an değerli isimi de 1 milyon avro'luk piyasıası ile Barış yardımcı ve 700 bin avroluk piyasası ile Burak Kapacak olacak. Takımın şu an an az değere sahip oyuncuları ise 50 bin avro ile altyapıdan takıma dahil edilen Furkan Ünver, Rüştü Hanlı, Çağatay Yılmaz, Gürkan Sefil, İsmail Can Çavuşluk ve Ali Akman oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.