Hava Durumu

Bursaspor'un tamam mı, devam mı maçı! Gözümüz Malatya'da kulağımız 'kardeş'te!

Yarın Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olacak Timsah'ın ligde kalması için rakibini yenmesi ve MKE Ankaragücü'nün Göztepe'den puan alması gerekecek. İki maç da 19:00'da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'un tamam mı, devam mı maçı! Gözümüz Malatya'da kulağımız 'kardeş'te!

Ali ŞAHİN

Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı Süper Lig'de 2018-2019 sezonu yarın oynanacak 4 maçla tamamlanacak. Ligin 34. Haftasına girilirken 32 puanlı Erzurumspor, 34 puanlı Bursaspor ve 35 puanlı Göztepe'den 2'si küme düşecek. Düşen ekipleri ve 5. Sıranın sahibini belirleyecek kritik karşılaşmalar yarın oynanacak. TFF'den yapılan açıklamaya göre Göztepe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Antalyaspor, İM. Kayserispor-BB Erzurumspor ve EY. Malatyaspor-Bursaspor maçları saat 19:00'da başlayacak.

İHTİMALLER KARIŞIK

Bursaspor'ur Süper Lig'de kalmak için Evkur Yeni Malatyaspor'u yenmesi ve Göztepe'nin puan kaybetmesi gerekecek. Bursaspor rakibiyle berabere kalırsa Ankaragücü'nün Göztepe'yi en az 5 farkla yenmesi ve Erzurum'un puan kaybetmesi durumunda Bursaspor lige tutunacak. Eğer Bursaspor berabere kalır, Göztepe yenilir ve Erzurum kazanırsa İzmir ve Bursa ekibi küme düşecek.

STOPER SORUNU

Göztepe ile berabere kalarak kendisini ateşe atan Timsah Malatya'ya gitti. Maçta mutlak zafer için mücadele edecek Yeşil Beyazlılar'da cezalı Ertuğrul ve Chedjou'nun yanı sıra takımdan ayrılan Lima ile sakatlığı süren Barış yardımcı forma giyemeyecek. Özellikle stoper anlamında büyük sıkıntı yaşaması beklenen Timsah'ın savunma göbeğini taraftarın tepkisini çeken Vergini'nin yanı sıra bu sezon hiç oynamayan 22 yaşındaki Furkan Ünver'in oluşturması bekleniyor.

DÜDÜK ALİ PALABIYIK'TA

Evkur Yeni Malatyaspor ve Bursaspor arasındaki kritik maçın hakemi ise Ali Palabıyık olacak. TFF'den yapılan açıklamaya göre karşılaşmada Palabıyık'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Mustafa Sönmez yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Atilla Karaoğlan olacak. Öte yandan aynı saatte başlayacak Göztepe- MKE Ankaragücü maçında ise Cüneyt Çakır düdük çalacak.

15 KEZ YÖNETTİ

Bursaspor bugüne kadar Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı 15 maça çıkarken bunların 8'ini kazandı, 3 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Malatya ekibi ise 7 kez Palabıyık'ın düdük çaldığı karşılaşma oynadı. Bu maçlarda 2 galibiyet ve 2 beraberlik alan Yeni Malatyaspor 3 kez da kaybetti.

5. RANDEVU

İki takım tarihlerinde bugün oynayacakları kritik maçla birlikte 5. Kez birbirine rakip olacak. İki takım arasında daha önce oynanan 4 maçın 2'si berabere biterken taraflar 1'er kez kazandı. Sezonun ilk arısındaki karşılaşma 1-1 eşitlikle sona ererken devre arasında oynanan hazırlık maçını Evkur Yeni Malatyaspor 4-0 kazanmıştı.

MALATYA FORMDA

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği iki iç saha maçından biri, geçen sezon 4-2 kaybedilen Bursaspor karşılaşması olarak kayıtlara geçti. Malatya ekibi ligdeki son dört maçının üçünü kazanırken, Bursaspor son dokuz maçının sadece birini kazanabildi. Timsah bu maçlarda 4 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Ayrıca Yeni Malatyaspor'un evinde dört maçtır kaybetmemesi dikkat çekti.

TİMSAH TOPU TUTAMIYOR

Bursaspor bu sezon ligde kalesine en az isabetli şut gelen takım olarak dikkat çekti. (104) Bu sezon Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'dan (4 bin 430) daha az top kaybı yapan tek takım Antalyaspor (4 bin 183) olurken Bursaspor ise en fazla top kaybı yapan ekip konumunda. (5 bin 281).

Yeni Malatyaspor'un bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin yüzde 35'inde Danijel Aleksic'in doğrudan katkısı bulunuyor. Başarılı oyuncu 10 gol 6 asistlik performansla oynuyor.

AVRUPA HEDEFLERİ VAR

Erol Bulut ile yollarını ayırdıktan sonra başka bir isimle anlaşmayan Malatya ekibini yardımcı antrenörlerden Ali Ravcı çalıştırıyor. Şu an 47 puanla 5. Sırada bulunan Sarı Siyahlılar yerini koruduğu takdirde tarihlerinde ilk defa Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkı kazanacak. Antalyaspor'un 2 puan üzerinde olan Malatya ekibi maçı kaybetse dahi, Kırmızı Beyazlılar'ın Fenerbahçe'ye takılması durumunda Avrupa biletini alacak. 

MALATYASPOR

Ertaç Özbir

Mustafa Akbaş

Arturo Mina

Bülent Cevahir            

Danijel Aleksic                      

Murat Yıldırım                                   

Guilherme     

Buğra Çağıran                       

Issar Dia

Adem Büyük

Aboubakar Kamara   

BURSASPOR

Okan Kocuk    

Onur Atasayar                                    

Iasmin Latovlevici     

Vergini           

Furkan Ünver 

Abdullahi Shehu        

Stephane Badji                       

Aytaç Kara     

Henri Saivet

Yusuf Erdoğan           

Umut Nayir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.