Hava Durumu

Bursaspor'un zorlu sınavı!

Süper Lig'in ikinci yarısında zor günler geçiren ve düşme hattının averajla üzerinde bulunan Bursaspor bugün lider Başakşehir'e karşı deplasmanda mucize kovalayacak. 

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'un zorlu sınavı!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Bursaspor, Medipol Başakşehir'e konuk olacak. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 19.00'da başlayacak. Turuncu Lacivertliler, bu müsabaka öncesi 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucu topladığı 48 puanla zirvede yer alırken, Yeşil Beyazlılar ise 4 galibiyet, 12 beraberlik, 6 mağlubiyetle elde ettiği 24 puanla 14. sırada bulunuyor.

24. RANDEVU

Başakşehir ile Bursaspor, bugünkü maçta birbirlerine 24. Kez rakip olacak. İki takım arasında daha önce oynanan 23 mücadelenin 9'unda gülen taraf İstanbul ekibi olurken, 7 maçta da kazanan Bursa temsilcisi oldu. Ekipler arasındaki 7 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda Bursaspor'un attığı 31 gole, Medipol Başakşehir 27 golle karşılık verebildi.

BAŞAKŞEHİR ÜSTÜN

Medipol Başakşehir, rakibiyle oynadığı son 5 maçta ise yenilmedi. Bursaspor'a karşı bu süreçteki tek beraberliğini sezonun ilk yarısında 0-0 ile alan Abdulllah Avcı'nın takımı, diğer 4 müsabakayı kazanmasını bildi. Başakşehir, söz konusu maçlarda rakip ağlara 8 gol atarken, kalesinde gol görmedi. Ayrıca Turuncu Lacivertliler, Bursaspor'u ağırladığı son 11 lig maçının 6'sında sahadan galibiyetle ayrıldı. Bursaspor ise rakibini İstanbul'da en son 12 Mayıs 2012'de Süper Lig Süper Final karşılaşmasında 4-0'lık skorla yenmişti. 

DÜDÜK ÖZKAHYA'DA

İki takım arasındaki kritik mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmada Özkahya'nın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Volkan Ahmet Narinç yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Koray Gençerler olacak.

23. KEZ YÖNETECEK

Maçın hakemi Halis Özkahya bu karşılaşma ile birlikte 22. Kez Bursaspor maçında görev yapacak. Özkahya'nın yönettiği 21 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 9 yenilgi yaşayan Yeşil Beyazlılar 3 kez de kendi filelerini havalandırdı. Timsah Özkahya'nın yönettiği ve konuk takım olduğu 10 maçta ise 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Halis Özkahya daha önce 3 defa Medipol Başakşehir ve Bursaspor arasındaki maçı yönetti. Bu maçlarda 2 defa Başakşehir kazınrken 1 maç da berabere bitti. 

SAKATLAR DÖNÜYOR

Bursaspor'da uzun bir sakatlık süreci yaşayan Diafra Sakho ile Shehu bu maçla birlikte formasına kavuşacak. Antrenmanlar da özel olarak ilgilenilen bu iki oyuncunun karşılaşmaya ilk 11'de başlaması bekleniyor. Rize maçını cezası sebebiyle kaçıran Aytaç kara da 1 maç aradan sonra formasına kavuşacak. Tunay'ın durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

DEPLASMANDA YOK

Bursaspor, Süper Lig'de oynadığı son 12 deplasman maçının sadece birini kazanabildi. Yeşil Beyazlılar 6 beraberlik alırken 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Medipol Başakşehir ise bu sezon Süper Lig'de oynadığı 10 iç saha maçının hiç birinde birden fazla gol yemedi ve bu karşılaşmaların beşinde gole kalesini gole kapattı.

KAZANMAYI UNUTTU

Süper Lig'de sekiz maçtır kazanamayan ve son 3 maçtır gol atamayan Bursaspor aldığı 5 beraberlik ve 3 yenilgi ile bu sezon devam eden en uzun kazanamama serisini sahibi. Bursaspor aynı zamanda 3 bin 405 ile bu sezon Süper Lig'de en fazla top kaybı yapan takımı. Bu sezon 2 bin 965 top kaybı yapan Başakşehir ise ligin en az top kaybeden 2. ekibi.

VİSCA'YA DİKKAT

Bu sezon Süper Lig'de en az hava topu kazanan takım Başakşehir (284), en fazla hava topu kazanan ekip ise Bursaspor (524) oldu. Bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahasında topla en fazla buluşan isim olan Edin Visca (138), ligdeki sekiz golünün tamamını ceza sahası içinden atarak karşılaşma öncesi dikkat çekti.

AVCI ÖNDE

Zorlu karşılaşma ile birlikte iki takımın teknik direktörleri Samet Aybaba ve Abdullah Avcı da 12. Kez birbirine rakip olacak. İki hocanın takımları arasında oynanan 11 maçta Avcı'nın öğrencileri 5 kez kazanırken Aybaba'nın takımları 2 defa 3 puanı hanesine yazdırdı. İki hocanın takımları arasındaki 4 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba Abdullah Avcı'nın takımlarına karşı çıktığı 4 deplasmandan 3 yenilgi ve 1 beraberlikle ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.