Hava Durumu

Bursaspor Vakıfköy yenilendi!

Bursaspor Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nin yenilenen kısımlar düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Vakıfköy yenilendi!

2007 yılından bu yana Bursaspor altyapısına ev sahipliği yapan Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri, gerçekleştirilen tadilat sonrası yeni yüzüyle açıldı. Futbolcu odalarından, sosyal alanlara, dış cephesinden, sahalarına kadar hemen her noktasında yenilikler yapılan Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde ayrıca özel kaleci alanı oluşturuldu ve kaleci departmanına Avrupa'nın kullanmış olduğu malzemeler getirildi. Çevresinde de düzenlemeler yapılan tesise ağaç dikimi gerçekleştirildi. Tesiste ayrıca Türkiye'de bir ilke imza atılarak, gençlerin dar alanda yeteneklerinin daha da gelişebilmesi adına Futsal alanı ve Kum Havuzu oluşturdu.

'MÜHİMMAT DEPOSU'

Tesislerde yenilenen kısımların açılışı için düzenlenen törende konuşan  Bursaspor başkanı Ali Ay "Günümüz futbol ekonomisine baktığımızda kulüplerin durumu ortada. Rakamsal verilerle bu içler acısı tabloyu sık sık dile getiriyoruz zaten. Burası Vakıfköy... Yani Bursaspor'un kurtuluş mücadelesinin adeta mühimmat deposu. Buradan yetişen pırıl pırıl evlatlarımız, sahada bizleri kıvandırıyor. Tabii Biz bu tesisi yenilerken yalnız değildik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

'ÇIĞIR AÇACAĞIZ'

Bursaspor'un ikinci şampiyonlarının Vakıfköy'dan çıkacağına inandıklarını söyleyen Ali Ay ayrıca "Bizim yegâne hedefimiz başarıyı kendi evlatlarımızla kovalamak. Bunu başardığımız gün hem Bursaspor'u ekonomik çıkmazlarından kurtaracağız, hem de Türk futbolunda çığır açacağız" ifadelerini kullandı. 

'136 FUTBOLCU VAR'

Genç takımların durumundan bahseden Bursaspor'un Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Akbaş da "Bildiğiniz gibi Akademimizde 6 yarışmacı takımımız ve 136 futbolcumuz forma giyiyor. Bunların 24'ü milli takımlarımızın çeşitli yaş kategorilerinde bizleri gururlandırıyor. Bu sezon itibariyle takımlarımız 75 maça çıkarken, Vakıfköy'de ise toplam 39 müsabaka oynandı. Bu müsabakalarda takımlarımız 6762 dakikada toplam 152 gole imza attılar. Tesisimizde 41 evladımız konaklıyor. Yani Vakıfköy, yalnızca antrenman ya da maç yapılan bir yer değil, aynı zamanda çocuklarımıza sımsıcak bir yuva konumunda. Şehir dışından Akademimize gelen çocuklarımızın aileleri, gözleri arkada kalmadan, gönül rahatlığıyla ve güvenle evlatlarını Bursaspor'a emanet ediyor. Bu büyük sorumluluk bizim için çok değerli. Bizler inanıyoruz ki, 2. Şampiyonlar, hayallerin gerçekleştiği yerden, Vakıfköy'den çıkacak" diye konuştu.

'BÜYÜK BİR KULÜBÜZ'

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Bu tesisimiz güzel bir şekilde korunur ve muhafaza edilirse uzun yıllar Bursa'ya ve Türk futboluna hizmet edecektir. Kendisine güvenen, altyapısından oyuncu yetiştirip onlara şans veren büyük bir kulübüz. 2010 yılında şampiyon olarak o gururu yaşadık. O mutlulukları tekrar yaşamak için buraya ihtiyacımız var. Genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum; futbol çok çalışılarak ve disiplinle başarılı olunan bir spor. Bunun yanında ahlaklı, milli ve manevi değerler hususunda hassasiyeti olan, vatanına, şehrine ve bayrağına bağlı bireylere de ihtiyacımız var. Hepinize bu konularda kendinizi geliştirmenizi diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleşirken, yenilenen tesis binası gezildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.