Hava Durumu

Bursaspor, Vodafone Park'ta 3 puan peşinde

Ligin 3. haftasında Beşiktaş'a konuk olacak Bursaspor, rakibinin yeni mabedinde ilk puanını almak ve taraftarına erken bir bayram hediyesi vermek için sahaya çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2017 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2017 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Vodafone Park'ta 3 puan peşinde

-Ali ŞAHİN-

İlk iki maçını 1 yenilgi 1 beraberlikle tamamlayan Bursaspor, Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş'a konuk olacak. İlk iki sınavından 3 puanla ayrılan, güçlü rakibi karşısında sürpriz yapmak isteyen Le Guen'in öğrencileri, aynı zamanda da Vodafone Park'taki ilk puanını almaya çalışacak. Bu akşam saat 19:45'te başlayacak mücadele beIN Sports ekranlarından da naklen yayınlanacak.

DÜDÜK KALKAVAN'DA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Bursaspor'un ve Beşiktaş arasındaki müsabakayı İstanbul Bölgesi hakemlerinden Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Suat Arslanboğa olacak.

BURSASPOR'DA EKSİK ÇOK

İstanbul'daki zorlu mücadelede sakatlıkları süren Emre Taşdemir, Furkan Özçal, Bilal Kısa ve Sercan Yıldırım'ın yanı sıra Alanya maçında sakatlanan Joshua John Bursaspor'u yalnız bırakacak. Hafta içinde tedavilerine devam edilen Kubilay Kanatsızkuş'un durumu ise maç saati netleşecek. Yaşil Beyazlılar'ın yeni transferi Ekoko ise kadroda yer alacak ve Le Guen'den forma bekleyecek.

97. RANDEVU

Beşiktaş ile Bursaspor, ligde 96 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerden 44 kez galibiyet yaşayan taraf Siyah Beyazlılar olurken, 16 mücadeleden de Bursaspor zaferle ayrıldı. 36 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Ligde Bursaspor ile oynadığı son 8 maçta 8 galibiyet alan Beşiktaş, iki takım arasındaki en uzun galibiyet serisini de elinde bulunduruyor. 96 maçlık rekabette Bursaspor kalesinde 131 gol görürken 85 kez de rakip fileleri havalandırdı.

GEÇEN SEZON YENEMEDİ

Geçen sezon oynanan ilk karşılaşmada İstanbul'da Beşiktaş'a 2-1 yenilen Bursaspor sezonun 31. Haftasında da rakibine 2-0'la boyun eğmişti. Geçen sezon Yeşil Beyazlılar'ın Beşiktaş kalesine attığı tek golde şu an sakat olan Emre Taşdemir imzası vardı. Öte yandan geçen sezon oynanan ilk maçın ardından yaşanan terör saldırısı ülkeyi yasa boğmuştu.

ÇOK GOL ATILDI

Beşiktaş, Bursaspor ile iç sahada oynadığı son 20 maçın sadece birinde yenildi, 5'inde berabere kaldı. Siyah Beyazlılar ayrıca son yedi resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. İki takımın Beşiktaş'ın ev sahipliğine oynadığı son sekiz maçta 30 gol atıldı. Beşiktaş iç sahada oynadığı son 28 maçı kaybetmedi. Bu Süper Lig'de halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi olarak kayıtlara geçti.

TİMSAH DEPLASMANDA KAYIP

Beşiktaş, Vodafone Park'taki ilk resmi maçını Bursaspor'a karşı oynamış, ve o maçta rakibini 3-2 mağlup etmişti. Geçen sezon İstanbul'daki maç da 2-1 Beşiktaş üstünlüğü ile sona ermişti.  Beşiktaş ligdeki son altı maçının dördünde gol yemedi ve bu maçlarda üç kez dört, üç kez de iki gol attı. Bursaspor ise ligdeki son 14 deplasman maçının sadece birini kazanabildi. Yeşil Beyazlılar bu dönemdeki sadece Trabzonspor'u yenebildi.

TARAFTAR YİNE YOK

Geçen sezon uzun bir aradan sonra İstanbul'da maç izleyen Yeşil Beyazlı taraftar bu maçta da takımını yalnız bırakacak. İstanbul İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Bugünkü zorlu mücadeleye Bursaspor taraftarı alınmayacak. Bu karala 1 sezonluk aranın ardından Beşiktaş ve Bursaspor takımları arasındaki deplasman yasağı devam ettirilmiş oldu.

İLK 11'LER:

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk
Bursaspor: Harun, Barış, Ekong, Titi, Aziz, Agu, Badu, Batalla, Deniz, Stancu, Delarge

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.