Hava Durumu

Bursaspor, Yeni Malatya'yı konuk ediyor! Zaferle bitsin...

Süper Lig'deki son 2 maçından yalnızca 1 puan çıkarabilen Bursaspor yarın evinde karşılaşacağı Evkur Yeni Malatyaspor'u yenerek ilk yarıyı 3 puanla kapatmaya çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2018 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Yeni Malatya'yı konuk ediyor! Zaferle bitsin...

Ali ŞAHİN

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında yarın sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak maç saat 16.00'da başlayacak. Tarihinin en iyi sezonunu geçiren Malatya temsilcisi, ligin ilk 16 haftasında topladığı 28 puanla 2. sırada yer alırken, 20 puanı bulunan Bursaspor ise 10. durumda.

DÜDÜK YILDIRIM'DA

İlk yarının son haftasında Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor arasındaki maçı Bülent Yıldırım yönetecek. TFF Merkez hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre; müsabakada Yıldırım'ın yardımcılıklarını Asım Yusuf Öz ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Karşılaşmanın 4. Hakemi ise Abdülkader Bitigen olacak.

MALATYA İYİ DURUMDA

Geçen hafta Göztepe ile 0-0 berabere kalan Bursaspor zorlu maçta rakibini devirerek ilk yarıyı ilk 10 içerisinde bitirmeye çalışacak. Ligdeki son iki maçını kazanan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna kalan Yeni Malatyaspor ise serisini sürdürüp ilk devreyi zirve ortağı olarak kapatmaya çalışacak.

CEZALI YOK

Bursaspor'da karşılaşma öncesi cezalı isim bulunmazken Abdullahi Shehu, Diafra Sakho ve Furkan Soyalp sakatlıkları sebebiyle sahada olmayacak. Yeni Malatyasporlu Sadık Çiftpınar bu sezon Süper Lig'de en fazla uzaklaştırma yapan isim (121) olurken Bursaspor önünde cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Malatya Ekibinde ayrıca sakatlıkları bulunan Issar Dia ve Ömer Şişmanoğlu da yer almayacak.

3. RANDEVU

Bursaspor ile Yeni Malatyaspor Süper Lig'de iki kez karşı karşıya geldi. Bu iki maç da geçen sezon oynanırken Bursaspor bu iki maçta da yenilmedi. Geçen sezonun ilk yarısında deplasmanda rakibini 4-2 yenen Bursaspor, sahasında ise 0-0'a razı olmuştu.  Ligdeki son dokuz maçında sadece iki kez yenilen Bursaspor (4G 3B), bu dokuz maçtan önceki 10 maçında galibiyet alamamıştı (5B 5M). Yeni Malatyaspor ise Süper Lig'deki son yedi maçının sadece birini kaybetti 5 kez kazanıp 1 kez de Berabere kalan Malatya ekibi bu maçların dördünde gol yemedi.

DEPLASMANDA KÖTÜLER

En son Şubat 2018'dan üst üste 3 maçta gol atamayan Bursaspor ligde iki maçtır gol atamıyor. Yeni Malatyaspor Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son yedi maçta iki galibiyet alabildi. Malatya ekibi 2 kez berabere kalırken 3 kez de yenildi. Sarı siyahlalar ayrıca sadece Erzurum deplasmanında 1'den fazla gol atabildi.

AZ YİYENLER RAKİP

Bu sezon Süper Lig'de 8 kafa golü atan Yeni Malatyaspor bu alanda Beşiktaş'ın ardından en iyi 2. takım konumunda. Bursaspor ise bu sezon 247 faul ile bu alanda 2. Sırada. Aynı listede Antalyaspor zirvede Yer alırken Yeni Malatyaspor'da 230 faulle 4. basamakta bulunuyor. Bu maç ayrıca Süper Lig'de Başakşehir'in ardından (7) en az gol yiyen iki takımı karşı karşıya getirecek. Bu sezon Yeni Malatyaspor kalesinde 15, Bursaspor ise 16 gol gördü.

EROL BULUT KAZANDI

İki takımın hocaları daha önce yalnıca 1 defa karşı karşıya geldi. Şu an Bursaspor'u çalıştıran Samet Aybaba Sivasspor'un başında olduğu geçen sezon Erol Bulut'a rakip oldu. Malatya'da oynanan karşılaşmayı 1-0 Evkur yeni Malatyazpor kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.