Hava Durumu

Bursaspor yönetimi iddialara cevap verdi! 'Çirkin bir karalama kampanyası...'

Bursaspor yönetim kurulu, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyerek, gündemdeki konulara açıklık getirdi. İkinci Başkan Cem Öztürk, "Başta Hasan Parlakay olmak üzere, başkanımızı hedef alan, çirkin ve asılsız bir karalama kampanyası yürütüyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor yönetimi iddialara cevap verdi! 'Çirkin bir karalama kampanyası...'

-Cemal EKENTOK-

Bursaspor Başkanı Ali Ay ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantının açılışını yapan Başkan Ali Ay, "Yönetimimizle görüştük. Bu toplantıları ayda bir kez yapmak istiyoruz. Sosyal medyada dolaşan yalan haber ve iftiraların yanı sıra gerçek haberler de var. Bunları değerlendirmek, Bursaspor'u Türk futbolunu konuşmak için toplanmamız gerekiyor" diyerek sözü 2. Başkan Cem Öztürk'e bıraktı. Öztürk ise şunları söyledi:

AKIL DIŞI İTHAMLAR

"Uzunca bir süredir, sistematik şekilde, belirli odaklar tarafından yönlendirilen bir grup insan, başta yönetici arkadaşımız Hasan Parlakay olmak üzere, başkanımızı hedef alan, çirkin ve asılsız karalama kampanyası yürütüyor. Bu akıl dışı itham ve iddialar karşısında yapılacak tek şey, takdir edersiniz ki, cevabı hukuk çerçevesinde vermektir. Nitekim hem Hasan Parlakay hem de başkanımız gerekli başvuruları yapmışlardır. Tabi bu durum sadece başkanı ve bir yöneticiyi değil, hepimizi ilgilendiren meseledir ve bu yüzden yöneticiler olarak, ayrıca dava açacağımızı ve bu şahıslar iftira ve suçlamalarının hesabını yargı önünde vereceğini belirtmek istiyorum.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN

"Hiç bir belge ve bilgi sahibi olmadan kamuoyunu yanıltmaya çalışarak, Bursaspor Yönetim Kurulunun itibarını zedelemekten ve kaos yaratmaktan başka hiç bir amacı olmayan bu insanların ne gazetecilikle, ne de Bursasporlu olmakla ilgisi vardır. Yönetimde görev alan bütün arkadaşlarım, Bursaspor'da kendi işlerinden çok daha fazla mesai harcarken, maddi manevi her anlamda seferber olmuşken, buradan bir rant elde elde edildiğini iddia ve ima etmek, son derece ahlaksız ve haince bir tutumdur. 13 asil ve 6 yedek arkadaşımızla neredeyse her Allahın günü bir araya gelip, Bursaspor'un karşı karşıya olduğu problemleri nasıl çözeriz diye uğraşıyoruz.

BURSASPOR BALTALANIYOR

"Yalan yanlış ithamlar, hakaretler, maksadını aşan eleştiri ve suçlamalar, Bursaspor'a hizmeti bir ideal olarak belirlemiş olan ve günün birinde bu bayrağı devralmak isteyen her aklı başında insana geri adım attırır. Bu çatı altında bulunan herkes, Bursaspor'a değer katmak için mücadele ediyor. Bursaspor'da başkan, yönetici ya da herhangi profesyonel ve hatta antrenör olma hayali kuranlara sesleniyorum. Günün birinde hedefinize ulaşabilirsiniz... Ancak bu şekilde, yani görev başındakileri karalayarak, itham ederek, suçlayarak, hak ve hukuka uygun olmayan biçimde bu görevlere gelirseniz, bilin ki sizi de aynı yöntemle gönderirler.

YALÇIN CAMBAZ İLE GÖRÜŞMEDİM

 Başkan Ali Ay, bazı olayları yanlış yazıp insanları olumsuz yönlendirdiklerini belirterek, "Burada insanlar üzerinde algı yapılıyor. Yalçın Cambaz kardeşimiz baygınlık geçirdi. Müzeyyen'le hesapları kontrol ederken yan odaya geçmek istedim. Harun ve arkadaşlar koşturup oraya gidiyordu. Yalçın yerde yatıyor bayılmıştı. Ambulans çağırdık. Sedye ile Uludağ Üniversitesi'ne gönderdik. Sağlık üzerinden bile üzerimize gelinmesi üzüyor. Bazı arkadaşlar bunlara değer vermeyin kapatın diye söyledim. 50-60 kişi organize ediyor. Adamla benim kavga ettiğimi o nedenle bayıldığını söyleyecek kadar durum vahim duruma gelmiştir. Tapu meselesini kaşıdılar. Buna anlam veremedim. Ocakta 3 yıl olacak. Beni tanıyorsunuz. Benim ne kadar bu işlere önem verdiğimi inançlı olduğumu, haramdan korktuğumu biliyorsunuz. Yazılması, çizilmesi, cahil kesim olması nedeniyle tehlikeli. Kafalarda soru işareti oluşuyor. Kimseden korkmuyoruz. Vicdanen rahatız.

KIT GELİR KAYNAKLARI

Kıt kaynakları en efektif biçimde nasıl kullanırız diye bütün yönetim kurulu, her gün hesap kitap yapıyoruz. Kaynak yaratmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bunları başkan ve sadece birkaç yönetici değil, hep birlikte, 19 kişilik yönetim kurulumuzla yapıyoruz ama görüyoruz ki, bu çabanın değersizleştirilmesine yönelik bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Arkadaşlar bu durum sadece bizi değil, bizden sonra gelecek olanları da, Bursaspor'un geleceği adına moralsizleştirir. Bu sorumluluğu almak isteyenlerin hevesi kırılır. Bunu fark edin artık."

"MALİ ANLAMDA SIKINTILIYIZ"

Türkiye'deki tüm kulüplerin durumunun sıkıntılı olduğunu ifade eden Başkan Ali Ay ise kulüplerin bıçak sırtında gittiklerini belirtti. Başkan Ay, "Bizim federasyondan kasamıza gelen bir para yok. Tüm para, krediler sebebiyle bankalara gidiyor. Geçmiş futbolcu ve teknik ekip alacakları yaklaşık 3 milyon Euro civarında. Yıl sonuna kadar olan ihtiyacımız ise 100 milyon TL" diye konuştu.

Transfer yasağı ile ilgili tüm kulüplerin sıkıntısı olduğunu ifade eden Ay, "Oyuncuların menajerleri artık UEFA yerine, Uyumsuzluk Çözüm Kurulu'na giderek şikayet ediyor. UEFA'da alacak meselesi 1 senede çözülürken orada ise 2-3 ayda bitiyor. Kulübümüzün Bilal ve İsmail ile iki durumu burada. Bizim burada ihtiyacımız aslında zaman. Personel alacakları sebebiyle çok üzgünüm. Üç ay geriden geliyoruz. İnşallah iyi bir yerden paramız geldiğinde bunu bir kerede çalışanlarımıza ödemek istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.