Hava Durumu

BURULAŞ'tan 'Cumhuriyet nostaljisi'

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi BURULAŞ, geçirdiğimiz Cumhuriyet Bayramı'nda, 1970'lerin sonuna kadar kullanılan otobüsle Bursalılara ulaşım nostaljisi yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BURULAŞ'tan 'Cumhuriyet nostaljisi'

1956 ve 1959 yıllarında ithal edilerek 1970'lerin sonuna kadar hizmette kalan Mercedes 0321H otobüslerden biri orijinal haline sadık kalınarak yeniden imal edildi. Cumhuriyet'in 94. yılı nedeniyle gerçekleştirilen törenlerde BURULAŞ personeli bu nostaljik otobüsle, Cumhuriyet Meydanı-Çekirge arasında yaptıkları sürüşle, bayram coşkusunu yaşadılar. BURULAŞ tarafından yapılan çalışma ile klasikler arasına giren Mercedes O 321H, törene katılan Bursalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Araç içinde ve dışında fotoğraf çeken Bursalılardan övgü alan BURULAŞ yetkilileri, vatandaşları araca davet ederek, nostalji keyfine ortak etti.

HÜZÜN VE COŞKU BİR ARADA

Cumhuriyet yürüyüşünün ardından trafiğin açılmasıyla birlikte, Zafer Plaza önünden hareket eden araç, İnönü Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Altıparmak ve Çekirge güzergahından Çekirge Meydanı'na ulaştı. Yol boyunca vatandaşlardan büyük ilgi gören nostaljik otobüs, belli bir yaşın üstündeki Bursalıların geçmişi yad etmesine, hüznü ve coşkuyu bir arada yaşamasına sebep oldu. Kısa bir süre sonra otobüsün Cumhuriyet alanı-Çekirge arasında hafta sonları seferler yapması planlanıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.