Hava Durumu

BUSKİ'den su tasarrufu uyarısı

Kullanılabilir su kaynaklarının dünya genelindeki yetersizliğine dikkat çeken BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursalıları su tasarrufuna çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BUSKİ'den su tasarrufu uyarısı

Türkiye'nin kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı yaşayan ülke olduğunu ifade eden Çetinavcı, "Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 8 bin ila 10 bin metreküp olan ülkeler su zengini, 2 bin metreküpten az olanlar su azlığı çeken, bin metreküpten azı da su fakiri kabul edilmektedir. Türkiye, kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı çeken bir ülkedir. Suyun tasarruflu kullanımı, dünya genelinde büyük bir öneme sahip olmakla birlikte, su azlığı yaşayan ülkemizde çok daha büyük hassasiyet gerektiren bir husustur. Su israfının önüne geçilmesi ya da bir başka ifadeyle tasarruflu kullanımının teşviki için eğitim kurumları başta olmak üzere bütün toplum dinamiklerine önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

BUSKİ olarak, su tasarrufu konusunda okul öncesi çocuklar ile ilköğretim öğrencilerine yönelik seminerler düzenlediklerine işaret eden Çetinavcı, hayatın ayrılmaz parçası suyun önemine dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.