Hava Durumu

BUTTİM'den Altınöz'e 'işgalci' suçlaması! 'Metro istasyonu açıldığında ne olacak?'

BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a yönelik eleştirileriyle gündeme gelen iş insanı Yakup Altınöz, Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) yönetimi tarafından kamu arazisini işgalle suçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BUTTİM'den Altınöz'e 'işgalci' suçlaması! 'Metro istasyonu açıldığında ne olacak?'

-İsmail ARSLAN-

Son günlerde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'a yönelik sert eleştirileriyle gündeme gelen iş insanı Yakup Altınöz, komşusu BUTTİM yönetimince işgalle suçlandı.Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi(BUTTİM) yönetiminin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "BUTTİM Yönetim Kurulu olarak, Bursa iş dünyamızın en saygın kuruluşu olan BTSO hakkında asılsız ve iftira niteliği taşıyan söylemlerde bulunan iş adamı Yakup Altınöz tarafından kurulan İSSİAD'a BUTTİM yönetiminde yer alan hiçbir firmamızın üyeliğinin bulunmadığını, bazı kat maliklerimizin ise bilgileri dışında yapılan üyeliklerini iptal ettiklerini kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

CAMİ PROJESİ GERÇEKLEŞEMİYOR

"Yakup Altınöz tarafından BUTTİM sınırları içerisinde gerçekleştirilen usulsüzlük ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissetmekteyiz" denilen açıklamada "İstanbul Yolu üzerinde yer alan işletmelerle 2 bini aşkın üyemizin ve çalışanlarının faydalandığı camimiz ve otopark alanında bulunan mescidimiz mevcut yoğunluk için yeterli gelmemektedir. Bu doğrultuda yönetim kurulumuz tarafından bölgeye yeni bir cami inşa edilmesi için girişimlere başlanmıştır. Ancak bu alan için en uygun yer olan BUTTİM polis karakolu arkasındaki arazinin, iş insanı Yakup Altınöz tarafından imara aykırı bir şekilde kullanılmaktadır. Sayın Altınöz İstanbul yolu üzerine inşa ettiği Hitit Plaza'nın arka bölümünde yer alan ve imar planlarında yol olarak gözüken yere binaya ait trafo yaptırmıştır. Aynı yerde bulunan yeşil alanı da kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyen Altınöz'ün bu usulsüz girişimleri nedeniyle bölgemizin ihtiyacı olan cami projemizi ne yazık ki halen hayata geçirememiş bulunmaktayız" denildi.

(Yakup Altınöz)

GEREKLİ GİRİŞİMLER BAŞLATILDI

Kanuna aykırı bir şekilde işgal edildiği iddia edilen arazinin, tekrar bölge esnafının yararına kullanılması amacıyla ilgili kurumlara gerekli girişimlerin başlatıldığı kaydedilen açıklamada

"BUTTİM Yönetimi olarak üyelerimizin ticari ve sosyal alandaki ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdürecek ve şahsi menfaatler doğrultusunda atılan her türlü adımın karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

METRO İSTASYONU KONUSU DA VAR

Sosyal medyadaki açıklamayı tarafımıza doğrulayan BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, "İlaveten bir de metro istasyonu konusu var. Plaza inşaatlarının atıkları hemen dere kenarındaki yolu kapatmış durumda. Dolayısıyla yarın istasyon açıldığında insanlar BUTTİM'e 100 metre gibi bir kısa mesafede ulaşabilecekken, bu haliyle 1 kilometrelik bir mesafeyi kullanmak zorunda kalacaklar" dedi.

(Sadık Şengül)

ALTINÖZ İDDİALARI YALANLADI

Öte yandan iş insanı Yakup Altınöz, BUTTİM Yönetimi'nin sosyal medya açıklamasının altına yaptığı yorumda, "Söylenenlerin hiç birisinin doğru olmadığını BUTTİM Yönetimi de çok iyi bilmektedir. İspata davet ediyorum, yasal yollardaki hakkım mahfuz olmak üzere" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bu arada, BTSO'nun son seçimlerde Burkay ve ekibine muhalefet eden ve mobilyacılar sektöründe temsil hakkı elde edemeyen iş insanı Yakup Altınöz, 5 Haziran 2019'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu cümleleri kurmuştu:

"Gurur ve kibir sahibi, kendini beğenmiş, aynı zamanda iftiracı bir kişiden oda başkanı olur mu? Üstelik Türkiye'nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odası Bursa'ya başkan olmak! Ne yazık ki oldu işte, Burkay... 18. asırda Osman Fevzi Efendi, 70 kişi ile Koza Han'da Ticaret Odası'nı kuruyor, hem de kimlerle biliyor musunuz, gayrimüslimler ile.. Garip şekilde, tesadüfen odamızın başına gelen bu efendi, bırakın gayrimüslimleri, Oda'ya somut hizmeti geçmiş değerli insanları dâhi adam yerine koymuyor. Mesnetsiz iftiralarda da bulunarak kendisini küçültüyor, aşağı çekiyor! Unutmayalım, mahkeme kadıya mülk değildir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.