Hava Durumu

Bütün akıllı cihazları kapsayacak!

Çinli teknoloji devi Huawei çıkaracağı yeni işletim sistemini sadece telefon ve laptoplar için değil bütün akıllı cihazlarda kullanmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2019 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bütün akıllı cihazları kapsayacak!

Mart 2018'de Çin'den ithal edilen güneş panelleri ve alüminyuma  uygulanan gümrük vergilerini artırmasıyla başlayan ABD-Çin ticaret savaşı, ABD  Başkanı Donald Trump'un Çinli teknoloji firmalarına sınırlama getirmesi ile  teknoloji sahasına da taşındı.

ABD yönetiminin getirdiği kısıtlamaların ardından Silikon Vadisi'nin  dev şirketlerinden buna paralel adımlar gelmeye başladı. Google'nin yanı sıra  Intel, Broadcom, Qualcomm ve Xilinx gibi ABD'li dev teknoloji şirketleri, Huawei  ile olan ilişkilerini askıya aldıklarını ve ürün tedariki sağlamayacaklarını  açıklamıştı.

ABD hükümetinin kısıtlamaları 90 gün ertelemesine ve ABD'li teknoloji  firmalarının Huawei ile geçici olarak iş yapmasına izin vermesine rağmen,  Huawei'nin uzun vadede Android'e olan bağımlılığını azaltmak için kendi işletim  sistemini geliştireceği konuşuluyordu.

Çinli teknoloji devi, dün gerçekleştirilen Huawei Geliştirici  Konferansı 2019'da tüm cihazlarla ve senaryolarla uyumlu bir kullanıcı deneyimi  sunmak için tasarlanan mikro çekirdek tabanlı işletim sistemi olan HarmonyOS'u  dünyaya duyurdu.

Şirket, yeni işletim sistemini dünya çapında açık kaynaklı bir  platform olarak piyasaya sürecek. Huawei ayrıca, geliştiricilerle iş birliğini  desteklemek için açık kaynak temelli bir topluluk da kurmayı hedefliyor. Huawei,  yeni işletim sistemini önce Çin'de daha sonra ise dünyaya pazarlamayı planlıyor.

Huawei'nin Tüketici Elektroniği Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Richard Yu,  konferansta yaptığı konuşmada, kullanıcıların tüm cihazlarda ve senaryolarda  bütünsel olarak akıllı deneyim bekledikleri bir döneme girildiğini söyledi.  Richard Yu şöyle konuştu:

"Bunu desteklemek için, çapraz platform yetenekleri gelişmiş bir  işletim sistemine sahip olmanın önemi son derece açık. Bu ihtiyaca yönelik  olarak, farklı cihaz ve platformlarda kullanılabilen, düşük gecikme süresi ve  güçlü güvenlik özellikleri özelinde tüketici talebini karşılayabilecek  senaryolara yönelik çözümler üretmeliyiz. HarmonyOS ile tam olarak bunu  hedefledik. HarmonyOS, Android ve iOS'tan tamamen farklı. HarmonyOS, tüm  senaryolarda sorunsuz bir deneyim sunan mikro çekirdek tabanlı bir işletim  sistemidir. Güvenilir ve güvenli bir mimariye sahiptir ve cihazlar arasında  sorunsuz iş birliğini destekler. HarmonyOS ile uygulamalarınızı bir kez  geliştirdikten sonra, daha sonra bunları bir dizi farklı cihaza esnek bir şekilde  dağıtmak mümkün."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.