Hava Durumu

Bütün görevler geçicidir

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkındaki görevi bırakacağına dair söylentilere cevap verdi. Görmez "Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bütün görevler geçicidir

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Kendi Dilinden FETÖ-Örgütlü Bir Din İstismarı' adlı çalışmayı kamuoyu ile paylaştı. Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yaptığı bu çalışmanın yıllar önce Türkiye'de İslamiyet'in en masum çalışmasının irtica olarak değerlendirildiği günlerde istemeyerek, halis niyetlerle çocuklarını bu örgütlü din istismarına kaptıran vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gecikmiş son vazifesi olduğunu söyleyerek, "Hala İslam dünyasında Türkiye'de olup bitenleri anlamakta zorluk çeken ilim adamları var. Diyanet İşleri Başkanlığı aynı zamanda bütün dünyadaki dini kuruluşlarla bu bilgileri paylaşmak zorundaydı. Bu çalışmanın önemli sebeplerinden bir tanesinin de bu olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

BÜTÜN GÖREVLER EMANETTİR

Görmez programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Konuşmanız sırasında 'Son günlerim' dediniz. Gerçekten Diyanet İşleri Başkanlığı görevini bırakıyor musunuz? Bıraktıktan sonra herhangi bir yerde göreve mi başlayacaksınız?" sorusu üzerine Görmez "Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içerisinde olacağım" cevabını verdi.

Mehmet Görmez, görevden ayrılacağı tarihe yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.