Hava Durumu

Büyük rezillik! Tarihi tabyada paintball oynadılar!

Çanakkale'nin Kumkale köyünde bulunan ve Çanakkale Savaşları sırasında büyük faydalar gösteren Orhaniye Tabyası, paintball sahasına çevrildi. Savcılık, kamuoyunda büyük tepki çeken görüntüler üzerine soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyük rezillik! Tarihi tabyada paintball oynadılar!

Çanakkale Boğazı'nın tahkimatını güçlendirmek amacıyla Sultan II. Abdülhamid tarafından 1889 yılında yaptırılan Orhan Tabyası, Çanakkale Deniz Savaşları sırasında boğaz güvenliğinin savunması sırasında önemli rol üstlendi. Tarihin seyrini değiştiren Çanakkale Zaferi'nde önemli bir yere sahip tarihi tabya geçtiğimiz günlerde U.O. tarafından 1 günlüğüne paintball sahasına çevrildi.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Paintball oynanan tarihi tabyanın duvarları, bonetlerin içi, tarihi toplar ve 'Seddülbahir 32 Saat' dizi setinden kalma maket top ve aydınlatma sistemi boya mermisi izleriyle kaplandı. Bir günlük paintball etkinliğine ait fotoğraflar, sosyal medyada yayınlanınca kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kişi bu olaya müdahale edilmesi için yetkilileri göreve çağırdı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık talimatıyla etkinliği düzenleyen U.O., jandarma tarafından gözaltına alındı. U.O., bir gün sonra sevk edildiği savcılıkta ifade verdikten sonra serbest kaldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

U.O., tabyalardaki paintball için oluşturulan alana koydukları hurda araçları kaldırdı. Ayrıca, tabyada boyalı mermilerle zarar verdikleri alanları temizledi. Savcılık olayla ilgili başlatılan soruşturmayı sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.