Hava Durumu

Büyük tepki toplamıştı! Diyanet İşleri'nden beklenen açıklama geldi

Dini bilgi adı altında; 'asansöre yalnız binilmemesi, battaniyenin şekline dikkat edilmesi, yoğun bakımdaki erkek ve kadın hastaların yerlerinin ayrılması' gibi yapılan ve büyük tepki çeken açıklamaların üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan harekete geçti. Erdoğan, son MYK toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a talimat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyük tepki toplamıştı! Diyanet İşleri'nden beklenen açıklama geldi

Son zamanlarda dini bilgiler altında, toplumda rahatsızlık yaratan açıklamalar MYK toplantısında gündeme geldi. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a talimat verdi. Cumhurbaşkanı, bu açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı ortaya koyarak, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuyla bizzat ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, toplumun bu konularda doğru bilgilendirilmesi ve din konusunda toplumu adeta tahrik edecek, kin ve nefret temelinde birbirine karşı düşman olacağı bir zemine fırsat verilmemesini istedi.

BOZDAĞ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile görüştü. Yanlış dini bilgiler düzeltilecek.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bugün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle paylaştığı mesajında kadına şiddete dikkat çekti. Erbaş, "Tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve mazereti bulunmayan kadına dönük şiddet merkezli eylem ve söylemin, rahmet ve esenlik dini olan İslam'dan referans bulması asla mümkün değildir. Zira şiddete meşruiyet sağlayan, merhameti öteleyen ve kadını rencide eden bütün gelenek, örf ve inanışlar reddedilmelidir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.