Hava Durumu

'Büyükelçiliğin taşınması 2 yılı geçer'

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliği bu kente taşıma kararı almasının ardından yeni bir açıklama yaptı. Tillerson, büyükelçiliğin taşınmasının 'büyük olasılıkla 2 yıl boyunca gerçekleşmeyeceğini' söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Büyükelçiliğin taşınması 2 yılı geçer'

Tepki çeken Kudüs kararının ardından ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan kritik bir açıklama geldi. Tillerson, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşıma kararının ardından konuştu. Tillerson, büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasının iki yıldan daha uzun bir zaman alabileceğini söyledi. Tillerson "Bu (elçiliğin taşınması), bu yıl ya da büyük ihtimalle sonraki yıl olacak bir şey değil ancak Başkan (Trump) bizim çok somut ve kararlı şekilde hareket etmemizi istedi" ifadelerini kullandı. 

Tillerson ayrıca Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının 'Kudüs'ün nihai statüsü konusunda gösterge' olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kudüs'ün sınırlarına İsrailliler ve Filisitinliler arasında 'görüşülüp karar verileceğini' söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.