Hava Durumu

Büyükşehir'den bir ulaşım yatırımı daha

Ankara-İzmir yolunun güneyinde alternatif bir güzergah oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Siteler ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayan Kaplıkaya köprüsünün tamamlanan tek yönünü trafiğe açarken, bayram öncesi diğer yön de ulaşıma açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Büyükşehir'den bir ulaşım yatırımı daha

Bütçesinin yüzde 70'ine yakınını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, Ankara yoluna alternatif bir güzergah oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Daha evvel Deliçay üzerine yapılan 50 metre uzunluğundaki köprü ile Karapınar ve Değirmenönü mahallelerini birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Hacıvat Deresi üzerine yapılan Siteler - Bağlaraltı köprüsünü tamamladı. İki şerit gidiş, iki şerit geliş olarak yapılan köprünün çizgileri de çizilen tek yönü ulaşıma açılırken, diğer yön de bayram öncesinde ulaşıma açılacak. Bu iki proje ile yeni güzergahın Hacıvat ve Deliçay dereleri geçişleri sağlandı. Balıklı Dere geçişini sağlayacak köprünün de proje çalışmaları devam ediyor. Ankara yoluna alternatif güzergah üzerine yapılacak üçüncü köprü olan ve Değirmenönü Mahallesi ile Otosansit'i birbirine bağlayacak köprünün de yapılmasıyla Siteler Mahallesi ile Kestel birbirine bağlanmış olacak.

YILDIRIM'A NEFES ALDIRACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten ile birlikte yapımı tamamlanan şeridi ulaşıma açtı. Doğu - Batı istikametinde açılacak alternatif bir güzergah ile Ankara Yolu'nu rahatlatmak istediklerini dile getiren Başkan Altepe, Karapınar ve Değirmenönü Mahallelerini bağlayan Deliçay üzerindeki köprüyü hizmete açtıklarını, Hacivat deresi üzerine yapılan Siteler - Bağlaraltı Köprüsü'nün de bayram öncesi tamamıyla ulaşıma açılacağını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla yıllardır konuşulan projelerin bir bir hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Bu yol Yıldırım ilçemizin ulaşımına nefes aldıracak önemli bir alternatif. Yapacağımız Değirmenönü - Otosansit Köprüsü ile Siteler'den Kestel'e kadar uzanan yeni bir alternatif yol oluşacak. Kent içi ulaşımda önemli bir sorunu daha aşmış olacağız. Bu köprü 2 şerit gidiş, 2 şerit dönüş olarak yapıldı. Asfalt ve çizgi çalışmaları tamamlandı. Diğer yönde de son hazırlıklar yapılıyor, bayram arifesinde orayı da açacağız. Uzun yıllardır beklenen proje 7 milyon liraya mal oldu. Yıldırım ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.