Hava Durumu

'Büyüme bu yıl yüzde 6-7 olacak'

İngiltere'de yatırımcılarla buluştuğu toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu yıl büyüme oranımız yüzde 6 ile yüzde 7 arasında bir yerde gerçekleşecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Büyüme bu yıl yüzde 6-7 olacak'

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere'de yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda konuştu. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 17 milyar doların üzerine çıktığını söyleyen Yıldırım, "Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yılda üretilen toplam gayrisafi hasıla 30 trilyon dolar civarında. Türkiye'ye yapılacak yatırım, Türkiye ile sınırlı değil. Büyüme hırsı olan birçok ülkeye de yapılmış yatırım anlamı taşıyor. 2017 yılı için felaket senaryoları üretilmesine rağmen Türk ekonomisi yüzde 5'in üzerinde büyüme ile 3. sırada yer aldı. Büyüme oranımız bu yıl yüzde 6-7 arasında bir yerde gerçekleşecektir. Türkiye reel sektörü üretmeye güçlenmeye devam ediyor. Ekonomi istihdam üretiyor. Ülkemizin OECD ülkeleri ve G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

10 MEGA PROJENİN 6'SI TÜRKİYE'DEN

Dünyada 10 mega projeden 6'sını yapan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye'nin güven ve istikrarda ne kadar önemli mesafe kat ettiğini gösteren en büyük sonuçtur" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.