Hava Durumu

ByLock mesajında 'MİT mensubu' diyaloğu: 'Kızımı nasıl evden çıkarırsınız?'

Kırşehir'de görülen FETÖ davasında terör örgütü üyeliğinden yargılanan kadın sanığın ByLock içeriklerinde MİT'te çalıştığı iddia edilen bir kişiyle ilgili yazışmaları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2018 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2018 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ByLock mesajında 'MİT mensubu' diyaloğu: 'Kızımı nasıl evden çıkarırsınız?'

Geçen mayıs ayında Kahramanmaraş'ta yakalanan ve örgütün Kırşehir'deki öğrenci işlerinden sorumlu olduğu iddia edilen Y.E.A. ve karısı K.A. hakkında Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. ByLock kullandıkları tespit edilen sanıkların mesaj içerikleri mahkeme dosyasına girdi. Yazışmalarda 'Büşra' ve 'Yakup' kod adlarını kullanan sanıkların mesajları dikkati çekti.

'Kırşehir Büyük Talebe Mesulü' olduğu ileri sürülen K.A'nın 17/25 Aralık sürecinden sonrasını kapsayan 300 sayfalık mesaj içeriklerinde, Kırşehir'de üniversitede okuyan kızının örgüt evinde kalmaya devam etmesi için devreye giren ve kendisini MİT mensubu olarak tanıtan bir kişinin mesajları da bulunuyor.

Kapatılan Dünya A.Ş. isimli şirketinde yurt müdürü olarak da görev yaptığı belirtilen K.A, ByLock yazışmalarında kendisinden üst birimdeki kadın H.A'ya bir örgüt evinde iki kız arasında tartışma yaşanması nedeniyle birini evden çıkardığını anlatıyor. Aynı konuyla ilgili ikili arasında ilerleyen zamanlarda geçen yazışmada H.A, evden çıkarılan kızlardan birisinin babası olan ve kendisini MİT mensubu olarak tanıtan kişinin bu duruma kızdığını söylüyor.

H.A, mesajında, "Evini değiştirdiğin kızın babası Ankara'dan buraya gelerek görüşme yapmış. MİT mensubu olduğunu söyleyerek, 'Ben de sizdenim, 17/25 Aralık sürecinden sonra birçok örgüt mensubunun ortaya çıkmasını engelledim, fişlenmelerini önledim. Kızımı nasıl evden çıkarırsınız' diyerek çıkışmış. Sen hemen o kızı istediği eve yerleştir" diyerek K.A'ya talimat veriyor. K.A. da "Tamam abla, söylediğin kişinin kızını istediği eve çıkararak yerleştirdim" şeklinde cevap veriyor.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılandığı davada örgüt üyeliğinden 9 yıl ceza alan H.A. ile K.A. arasında geçen ByLock yazışmalarında konu edilen ve kendisini MİT mensubu olarak tanıttığı iddia edilen kişinin tespit edilmesi için çalışma yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.