Hava Durumu

ByLock yazışmalarında FETÖ üyelerine 'çözülmeyin' talimatı

Kayseri'de, FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün "eyalet muhasebecisi" olduğu öne sürülen kişinin ByLock yazışmalarında, iş adamlarına yönelik operasyonların ardından örgütte çözülmeleri önleyebilmek için ne yapılması gerektiğine yönelik talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ByLock yazışmalarında FETÖ üyelerine 'çözülmeyin' talimatı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün gizli haberleşme programı ByLock'ta "Yavuz" kod adını kullanan R.K'nin, iş adamlarına yönelik operasyonlar ve tutuklamalar sonrası örgüt mensuplarıyla yazışmaları deşifre edildi. R.K'nın, henüz 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmadan, 11 Şubat 2016'da örgüt mensuplarına gönderdiği mesajda, "abiler" diye bahsettiği iş adamlarının gözaltına alınması ve bazılarının tutuklanmasının diğer örgüt "abileri" üzerinde ve özellikle ailevi problemi olanlar üzerinde sıkıntı ve tedirginlik meydana getirmesinden söz ettiği belirlendi.

Yazışmalarda, bunun yansıması olarak yönetim kurullarından ayrılmak isteyenler, bir müddet müsaade isteyenler, "bir süre görüşmeyelim" diyenler çıktığını ve bunun da normal sayılabileceğini ifade eden R.K, bu abilerini dolaşıp tedirgin eden, anti tahşidatta (toplanma) bulunanların tahribatı artırdığını, bu nedenle abilerinin her açıdan beslenmelerine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Örgütten çözülmelerin önüne geçebilmek için neler yapılmasını gerektiğini sıralayan R.K'nin, örgüt mensuplarına ByLock'tan gönderdiği talimatnamede, "Hizmet işleyişimizi, mütevelli ve oturmalarımızı yer, sayı ve mekan ayarlamalarıyla mutlaka devam ettirmeli", "Daha sağlıklı düşünen abilerimize, bu abilerimiz zimmetlenmeli", "Tutuklu abilerimizin içerideyken gönderdikleri mesajlarını, duruşlarını paylaşmalı", "Yönetimden ayrılma veya mütevellilere gelmeme bir çözüm değil aksine bir kayıp olacaktır. Uzak duran uzaklaşır" gibi maddeler yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.