Hava Durumu

'C ittifakı mümkün olabilir'

Daha önce gündeme getirdiği seçim ittifakıyla ilgili değerlendirme yapan MHP lideri Bahçeli, "C ittifakı da Türkiye'de mümkün olabilir. C ittifakının aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimine atfen cumhur ittifakı demektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'C ittifakı mümkün olabilir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya'daki Belediye Başkanları Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. Seçim ittifakı konusunda görüşleri paylaşan Bahçeli, "Önümüzdeki seçimlerde eğer yüzde 49 ittifakı, CHP, HDP, İP ile birlikte götürmek istiyorlarsa bunlara bir zemin vermek lazım. Hukuki dayanağı olan bir ittifaka gitsinler. Bizimki bir öneri, tartışmak için değil de, C ittifakı da Türkiye için bir öneri olabilir.  C ittifakı da Türkiye'de mümkün olabilir. C ittifakının aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimine atfen cumhur ittifakı demektir" dedi.

KUDÜS TEPKİSİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla ilgili soruya yanıt veren Bahçeli, "1,5 milyarı aşkın Müslüman var dünyada. Trump'a ve İsrail'e karşı intifada bulunmalarında çok büyük bir fayda var. Zannediyorum Cumhurbaşkanlığı'nın İstanbul'da yapacağı toplantıya davet edilen bütün Müslüman ülkelerin katılmasında fayda var" diye konuştu.

ZARRAB GETİRİLMELİ

İran'a yönelik ambargoyu delme suçlamasıyla ABD'de tutuklanan ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf'la ilgili konuşan Bahçeli, "Çaprazdan kurtardılar bakalım, önümüzdeki günlerde neler olacak? Sarraf Türkiye'ye getirilmeli, Türk yargısında yargılanmalıdır" dedi.

ALNIMIZ AÇIK

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Bahçeli, "MHP'de soruşturmayı gerektirecek bir hata olmaz. Hata varsa düzeltilir. Hata kusura dönüşürse başkaları gibi başka şeyler olur. Bizim belediye başkanlarımızın alnı açıktır, başardığımızda öpülmek üzere. Ensemiz açıktır kabahatte tokat yemek üzere" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.