Hava Durumu

Çakıroğlu'nun katlinin üzerinden 4 yıl geçti! Bursa ülkücü gençliği unutmadı...

2015 yılında PKK'lı teröristler tarafından öldürülen İzmir Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölüm yıl dönümünde, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mensubu öğrenciler tarafından dualarla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2019 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çakıroğlu'nun katlinin üzerinden 4 yıl geçti! Bursa ülkücü gençliği unutmadı...

20 Şubat 2015 tarihinde İzmir Ege Üniversitesi'nde PKK'lı teröristler, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu bıçaklayarak şehit etmişti. Her yıl Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümünde Türkiye genelinde anma programı düzenlenirken, İnegöl'de Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü'nde eğitim gören ülkücü öğrenciler, kampüs mescidinde şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kur'an-ı Kerim okuttu. 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İnegöl İlçe Başkanı Alparslan Demir, "2015 yılında Ege Üniversitesi'ni işgal etme ve eğitim gören öğrencilerin haklarını gasp etme girişiminde bulunan PKK'lı teröristler ile mücadele eden Fırat Yılmaz Çakıroğlu düzenlenen bir saldırı ile şehadet şerbetini içmiş ve Türk milletinde tarifi imkansız bir yara bırakmıştı. Geçmişte yaşanan elim olayları unutmamak, onların aziz hatıralarını yaşatmak için çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Böylesi manevi bir program tertipleyen liseli kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

NASIL ÖLDÜ?

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Semo, "Kasten öldürmek" ve "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek evladıydı...1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

Fırat Çakıroğlu'nun adı, Tarsus'da adına açılan spor merkezine, Nazilli'de bir parka verilmiştir. Elvankent'te de adına bir hatıra ormanı oluşturulmuştur. İzmir'in Menderes ilçesinde de bir spor tesisine adı verilmiştir.

Çakıroğlu'nun ölüm anı:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.