Hava Durumu

Çalışanlarını 5 ton zayıflatacak! Eker'den örnek proje

Fabrikasındaki 650 çalışan için , 'sağlıklı beslen ve hareketli yaşa' projesi başlatan Eker Süt Ürünleri A.Ş. toplamda 5 ton kilo verdirmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çalışanlarını 5 ton zayıflatacak! Eker'den örnek proje

Eker Süt Ürünleri A.Ş, Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü 'sağlıklı beslen ve hareketli yaşa' kampanyasını duyurdu. 6 ay boyunca yürütülecek kampanyada Eker Fabrikası çalışanlarının 50 ton toplam ağırlığının 45 tona indirilmesi hedefleniyor. Uludağ Üniversitesi'nden akademisyenlerin ve Eker yöneticilerinin yürütücülüğünü yapacağı kampanyada 650 çalışan kendilerine özel hazırlanacak diyet programına dahil edilecek. Diyet programı öncesi çalışanların boy, kilo ve yağ oranları analiz edilecek. Öte yandan beslenme programının yanında çalışanlarla kilo vermeye yardımcı egzersiz programları uygulanacak. Oturarak çalışanlar ise, oturdukları yerden yaptıkları özel hareketle projeye dahil edilecek.

ŞİMDİYE KADAR TÜRKİYE'DE YAPILMADI

Toplantıda konuşan Uludağ Üniversitesi MYO Koordinatörü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Mustafa Tayar, ve Eker Fabrikası Müdürü Gökhan Kiraz, proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tayar, "Sağlıklı yaşamak hepimiz için önemli. Obezite çağımızın en büyük problemi. Bundan yola çıkarak 'sağlıklı beslen ve hareketli yaşa' projesini hayata geçirmek istiyoruz. Şimdiye kadar Türkiye'de bu çapta böyle bir proje henüz yapılmadı" şeklinde konuştu.

Fabrika Müdürü Kiraz ise, "Yemek menüsündeki değişiklerle, çalışanlarımızın daha az kalori almasını hedefliyoruz. Çalışanlarımız projeyle hareketli yaşama kültürünü öğrenecek" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.