Hava Durumu

Çanakkale Bursa'ya geldi! Kutlucanlı minikler destanı unutmadı

Nurettin-Gülten Kutlucan İlkokulu öğrencileri oluşturdukları '1915 Çanakkale Panoramik Müzesi' ile Bursa'nın Çanakkale ruhuyla buluşmasını sağladı.  Müzenin açılışını gerçekleştiren Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan, "Çanakkale ruhunu yaşattıkça bizi kimse yenemez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çanakkale Bursa'ya geldi! Kutlucanlı minikler destanı unutmadı

Turgay AKBULUT

Önemli gün ve haftalarda düzenledikleri etkinliklerle ön plana çıkan Nurettin-Gülten Kutlucan İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünü de unutmadı. Türk tarihinin şeref levhalarından olan büyük zaferinin yıldönümünde, '1915 Çanakkale Panoramik Müzesi' projesini hayata geçiren Müdür Yardımcısı Mustafa Önlen, sınıf öğretmenleri Mevlüt Ünsal, Aydın Poyraz, Pelin Topçu Ünsal ve Server Bayrak Şaş, öğrencilerin Çanakkale ruhu ile buluşmasını sağladı.

EL EMEĞİ MÜZE

Okulun Drama salonunda kurulan '1915 Çanakkale Panoramik Müzesi'nin açılışını, Nurettin-Gülten Kutlucan İlkokulu'nu bölgeye kazandıran hayırsever iş adamı Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan ile Yıldırım İlçe Milli Müdürlüğü Şube Müdürü Yakup Gökhan birlikte yaptı. Bölgedeki eğitim kurumlarının idarecilerinin de katıldığı açılışın ardından, öğrencilerin el emeği ile kurulan müzeyi gezen ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.

ORTAK PROJE

'1915 Çanakkale Panoramik Müzesi' projesinin tüm okulun ortak emeği ile kurulduğunu belirten Müdür Yardımcısı Mustafa Önlen, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz bir araya gelerek bu müzeyi oluşturduk. Şehitlerimizi anmak ve Çanakkale ruhunu çocuklarımıza aşılamak için oluşturduğumuz bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ederim" dedi. Nurettin-Gülten Kutlucan İlkokulu'nun hayata geçirdiği projelerle dikkat çektiğini belirten Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yakup Gökhan da, "Bu müzeyi gezerken çok derin duygular yaşadık. Adeta Çanakkale'yi yeniden yaşadık. Bu anlamlı projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi

'BAŞA ÇIKAMAZLAR'

Adını taşıyan okulun öğrencileri tarafından hayata geçirilen anlamlı projenin kendini duygulandırdığını ifade eden Nurettin Kutlucan ise, "Sevgili öğrenciler saygıdeğer öğretmeler; gerçekten bizleri duygulandıran ve derinden etkilen bir projeye hazırlamışsınız. Hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Çanakkale ruhunu anlamak ve yaşamak büyük önem arz ediyor. Çünkü dün olduğu gibi bugünde emperyalist güçler ülkemizi kuşatmış bulunuyor. Ancak şuna emin olun içimizdeki Çanakkale ruhu sayesinde karşımızdaki kim olursa olsun, FETÖ gelse, PKK da gelse kimse Türk milleti ile başa çıkamayacaktır, Türk milletini yenemeyecektir. Allah devletimize güç versin. Allah askerimizin polisimizin yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.