Hava Durumu

Canan Kaftancıoğlu hakkında 17 yıl hapis istemi!

Son dakika haberine göre Cumhuriyet savcısı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2019 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Canan Kaftancıoğlu hakkında 17 yıl hapis istemi!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Kaftancıoğlu'nun "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devleti askeri teşkilatını aşağılamak" suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

"Her şey güzel oldu, her şey güzel kalacak"

Adliyeye gelen Canan Kaftancıoğlu, buradaki açıklamasında "Her şey güzel oldu, her şey güzel kalacak" dedi. Duruşma, Kaftancıoğlu'nun salona gelmesi ile başladı. Duruşma salonuna mahkeme başkanının kararı doğrultusunda basının alınmayacağı bildirildi.

Ekrem İmamoğlu'dan mesaj

Kaftancıoğlu davasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan şu mesaj geldi:

"Bu dava bir intikam davasıdır"

Duruşma öncesi  CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek de basın açıklaması yaptı. Erkek şunları söyledi:

Bu dava bir intikam davasıdır; bu dava İstanbul'a ve İstanbul'u savunan il başkanımıza karşı açılmış bir davadır. Asla yalnız yürümeyecek! Bu davaya bakan 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ni de ilgiyle izliyoruz. Her nedense tüm önemli siyasi davalar bu mahkemede görülüyor. Barış akademisyenleri, avukatlar, gazeteciler..."

Muharrem Erkek duruşma sonrası Kaftancıoğlu'nun açıklama yapacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.