Hava Durumu

Çarpıcı iddia! 50 belediye başkanı değişecek!

Gaziantep, Trabzon, Amasya ve Samsun ile birlikte bazı il ve ilçelerle toplamda 50'ye yakın belediye başkanlarının 2 ay içinde istifa edeceği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2017 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çarpıcı iddia! 50 belediye başkanı değişecek!

AK Parti'de değişim sürecinin başlaması sonrası partinin talimatı doğrultusunda istifa eden belediye başkanları kervanına yenilerinin ekleneceği iddia edildi. Ankara kulislerinden aldığı bilgileri bugünkü köşesine taşıyan Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Gaziantep, Trabzon, Amasya ve Samsun ile birlikte bazı il ve ilçelerle toplamda 50'ye yakın belediye başkanlığının istifalarının alınacağını ileri sürdü.

KAYYUMLAR DEĞİŞECEK

Doğu ve Güneydoğu'daki belediyelere atanan kayyumların da mercek altında olduğunu ileri süren Takan, başta Diyarbakır olmak üzere 4-5 belediye başkanının da değişeceğini iddia etti.

ALTEPE İSTİFA ETMİŞTİ

AK Parti'de daha önceden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa ettiğini açıklamıştı. Son olarak istifa eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise sağlık sorunlarını gerekçe göstermişti.

Ahmet Takan'ın yazısının konuyla ilgili bölümü...

...

Saray kaynakları, Gaziantep, Trabzon, Amasya ve Samsun ile birlikte bazı il ve ilçelerle toplamda 50'ye yakın belediye başkanlığının istifalarının alınacağını ileri sürüyor. Bu istifa sürecinin ise önümüzdeki 2 ay içinde gerçekleşeceği kaydediliyor. Bunlar, aşağı yukarı, Ankara kulislerinde konuşulan ve bilinen konular. Ancak, daha da ilginç bir bilgiye ulaştım; R. Erdoğan, kayyum atadığı başta Diyarbakır olmak üzere bazı belediye başkanlarında da değişimi düşünüyor. Bu sayıda 4-5 olarak belirtiliyor. Erdoğan, Güneydoğu'da AKP oylarının erimesini durdurmak üzere farklı modelleri de devreye sokmayı planlıyor!..

...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.