Hava Durumu

Çarpıcı iddia: 'Adnan Oktar, devlet sırlarını İsrail'e aktardı'

Gözaltında bulunan Adnan Oktar'ın bir İsrail milletvekiline devlet sırlarını aktardığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili edindikleri bilgileri de İsrail'e aktarıp aktarmadığı araştırıldığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çarpıcı iddia: 'Adnan Oktar, devlet sırlarını İsrail'e aktardı'

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ve örgütüne yönelik dün yapılan operasyonla ilgili gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Sözcü'nün haberine göre, gözaltında bulunan Adnan Oktar'ın bir İsrail milletvekiline devlet sırlarını aktardığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili edindikleri bilgileri de İsrail'e aktarıp aktarmadığı araştırıldığı öne sürüldü. Haberde, "Oktar'ı izleyen polis, onun İsrailli milletvekili Yehuda Glick ile görüştüğünü tespit etti. İsrailli misafirini İstanbul'daki bir otelde ağırlayan Oktar'ın ona bazı bilgiler aktardığı ortaya çıktı. Yine iddiaya göre Oktar ve adamlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili edindikleri bilgileri İsrail'e aktardığı araştırılıyor. Polis, bu milletvekilinin de bu bilgileri İsrail'in gizli haber alma teşkilatı MOSSAD'a aktardığını belirledi. Öte yandan emniyette gözaltında bulunan Adnan Oktar'ın, avukatından meyve suyu, elbise ve çamaşır istediği öğrenildi" ifadeleri yer aldı.

ESKİ MÜRİT ANLATMIŞTI

Bu arada Adnan Oktar'ı geçmişte destekleyen Ceylan Özgül de gruba yapılan operasyon sonrası şu açıklamada bulunmuştu:

"Ben özellikle devlete saldıran, Türk devletinin bilgisi olmadan yurtdışında yapılan faaliyetleri fark ettim. Bu vicdanımı çok rahatsız etti, o şekilde kaçtım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.