Hava Durumu

Çavuşoğlu: 84 kişilik listeyi ABD'ye teslim ettik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Uludal Güvenlik Danışmanı Bolton ile biraraya geldi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 FETÖ mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşoğlu: 84 kişilik listeyi ABD'ye teslim ettik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. Çavuşoğlu, Pompeo görüşmesinin ardından Beyaz Saray Uludal Güvenlik Danışmanı Bolton'la da görüştü.

Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığı, ayrıca Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin konuların da gündeme geldiği belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pompeo ve Bolton ile görüşmesinin ardından basın açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Türkiye'nin iadesi istediği 84 kişirin listesini ABD'ye verdik.

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturmanın ayrıntılarını görüştük. Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması gerek.

Kaşıkçı cinayetinde henüz cevaplanmamış sorular var. Talimatı kim verdi açıklanmalı.

Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetinin sonuna kadar aydınlatılması konusunda ısrarcı olduğunu ve ABD'ye de bu şekilde ilettik.

Yerli işbirlikçiden söz ediliyor, kim bu işbirlikçi? Kaşıkçı'nın cesedi nerede?

Uluslararası soruşturma olursa delilleri paylaşacağız.

Suudi Arabistan ile siyasi bir mesele olarak görmüyoruz. Kaşıkçı cinayetinden dolayı birçok ülke Suudi Arabistan'la ilişkilerini bozmak istemiyor, biz de istemeyiz; fakat cinayet aydınlatılmalı.

(ABD YPG arasındaki ilişki) Pompeo ile görüşmemizde beklentilerimizi ilettik.

Münbiç yol haritasının diğer bölgelere de uygulanması için Türk-Amerikan ekiplerinin önümüzdeki günlerde bir araya gelecek.

POMPEO'DAN AÇIKLAMA

Bakan Pompeo, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Pompeo, "Papaz (Andrew) Brunson'ın serbest kalmasından sonra oluşan pozitif ivme ve ilişkiyi memnuniyetle karşılıyorum ve diğer ortak endişelerin ele alınabileceği ilave kanalların kurulması çağrısında bulunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Mike Pompeo ayrıca, Türk mevkidaşıyla görüşmesinde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini, Suriye'deki sorunlar konusunda iş birliğini ve Suriye'deki savaşın sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletlerin (BM) öncülük ettiği barış sürecini destekleme konusunu da görüştüklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.