Hava Durumu

Çavuşoğlu: Barzani yönetimi ısrar ederse bedeli olur

Fransa Dışişleri Bakanı Drian ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Barzani yönetimi referandumda ısrar ederse bunun bir bedeli olur" diyerek bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşoğlu: Barzani yönetimi ısrar ederse bedeli olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile görüştü. Suriye, Libya, Irak ve Avrupa Birliği ile ilişkiler gibi konularının ele alındığı toplantı sonrası ortak basın açıklaması yapıldı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bizim Avrupa kıtası ile de sıkıntımız yok. Avrupa'nın güvenliği istikrarı bizim de istikrarımız güvenliğimiz anlamına gelir. Fransa ekonomik olarak ne kadar kalkınırsa bizim için o kadar iyidir. Fransa'da da 700 bin vatandaşımız yaşıyor, tarih boyunca ilişkilerimiz olmuş. Tehditler var, terör var ortak mücadele etmemiz gerekiyor. Almanya seçim öncesi bunu seçim malzemesi yapıp müzakerelere konu ederse olmaz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Barzani yönetimi referandumda ısrar ederse bunun bir bedeli olur. IKBY konusunda bütün dünya her şeyi Türkiye'den bekliyor. Referandum kararı yanlıştır, bu yanlıştan dönülmelidir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.