Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye rest! 'Siz vermezseniz başka yerden alırız'

ABD ile F-35 anlaşması hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Anlaşma 'Canım sıkıldı, uygulamam' diyecekleri bir anlaşma değil. ABD vermezse, ihtiyacımızı başka yerden karşılarız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2018 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye rest! 'Siz vermezseniz başka yerden alırız'

ABD'nin F-35 tipi uçakları Türkiye'ye teslim edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Anlaşma 'Canım sıkıldı, uygulamam' diyecekleri bir anlaşma değil. ABD yönetiminden şu ana kadar 'Vermiyoruz' baskısı yok. ABD vermezse, ihtiyacımızı başka yerden karşılarız. F-35'ler zamanında teslim edilecektir" cevabını verdi.

Çavuşoğlu, Washington ile Menbiç görüşmeleri hakkında "Menbiç konusunda 4 Haziran'da takvim çıkabilir. Ön mutabakata göre YPG Menbiç'ten çekilecek. Türkiye de denetleyecek. Anlaşırsak modeli tüm Kuzey Suriye'de uygulayabiliriz. ABD'nin YPG-PKK bağını koparmak istediğini sanıyorum" ifadelerini kullandı.

YPG BÖLGEDEN ÇEKİLECEK

Daha sonra A Haber'e de konuşan Çavuşoğlu, "Yaz sonuna doğru YPG bölgeden çekilecek. Ara dönemde Türk-ABD birimleri bölgeyi yönetecek" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile 4 Haziran'da görüşeceklerini hatırlatan Bakan, "Bu görüşmeden sonra büyükelçimiz Washington'a dönebilir" ifadesini kullandı. ABD üssünü kapatma ihtimali hakkında da "Üs kapatma ancak kopma noktasında konuşulabilir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.