Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan Macron'a yanıt: Boyunu aşan söylemler ve eylemler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "Barış Pınarı Harekatı'yla gerekli şeyleri söyledik, söylediği sözün bende karşılığı yok. Macron bu yalpalamalarla Avrupa'nın lider olamaz, liderlik doğallıkla olur, boyunu aşan söylemlerle ve eylemlerle olmaz" yanıtı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşoğlu'ndan Macron'a yanıt: Boyunu aşan söylemler ve eylemler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, Macron'un 'Türkiye NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez' açıklamasına "Barış Pınarı Harekatı'yla gerekli şeyleri söyledik, söylediği sözün bende karşılığı yok. Macron bu yalpalamalarla Avrupa'nın lider olamaz, liderlik doğallıkla olur, boyunu aşan söylemlerle ve eylemlerle olmaz. Merkel'in söylediği gibi Türkye bir NATO müttefkidir, müttefikin yanında dursun" ifadeleriyle yanıt verdi. 

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı ortak basın açıklamasında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Müttefikimiz Türkiye'nin güvenlik kaygılarının son derece farkındayım. Çok sayıda terör saldırılarına maruz kaldılar. Bununla birlikte, hem DEAŞ karşıtı koalisyon için tehdit oluşturan bir askeri hareket yapıp hem de birlik ve destek beklenemez." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.