Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan Suudi savcıya: 'Kaşıkçı'nın cesedi nerede?'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasına dair Suudi Arabistan Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya ilişkin, "Bazı açıklamaları tatmin edici bulmadığımı söylemek istiyorum. Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Gerçek azmettiricilerin de ortaya çıkması gerekiyor. Bu işin takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşoğlu'ndan Suudi savcıya: 'Kaşıkçı'nın cesedi nerede?'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturmasına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Kaşıkçı cinayetinin önceden planlandığını belirten Çavuşoğlu, "Bu anlık bir şey değil, cesedin parçalanması için gerekli şartlar ve cihazlar buraya getirilmiş. Yani bu şahsın öldürüleceği ve nasıl parçalanacağı önceden planlanmış" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

-- Başsavcı bu açıklamayı yapmadan önce Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı beni aradı, yarım saat sonra başsavcının bu açıklamayı yapacağını önceden bana bildirdi. 11 kişinin şu anda tutuklu olduğunu anlıyoruz. Daha önce 18 kişi tutuklanmıştı. 11 kişinin 5 tanesi ile ilgili idam istemi var. Diğer kişiler neden serbest bırakıldı?

'ELİMİZDEKİLERİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

- Burada bazı açıklamaları tatmin edici bulmadığımı söylemek istiyorum. Bu şahsın ülkelerine geri götürülmesine direndiği için işlenildiği söyleniyor oysa önceden planlanmıştır. Cesedin parçalanması o anlık bir şey değil. Önceden öldürülüp parçalanması için gerekli cihazlar buraya getirilmiştir.

-- Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Talimat verenlerin, gerçek azmettiricilerin de ortaya çıkması gerekiyor, bu sürecin bu şekilde kapatılmaması gerekiyor. Bu işin takipçisi olacağız.

-- Bu konuda uluslararası camiayla da açık ve şeffaf bir şekilde işbirliği yapacağız. Elimizdeki bilgi ve belgeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.