Hava Durumu

Çay-simit hesabıyla büyük tepki çekmişti! AK Partili Akbaşoğlu'ndan yeni açıklama...

5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, tepki çeken çıkışıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çay-simit hesabıyla büyük tepki çekmişti! AK Partili Akbaşoğlu'ndan yeni açıklama...

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söylemesi kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

PARTİSİNDEN DE TEPKİ GÖRDÜ

Bu açıklamalara bir tepkide AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü'den geldi. Güçlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden yaptığı eleştiride, "Acil parti içi reforma ihtiyaç var. 2019 da milletin aklıyla dalga geçip, çay simit hesabı yapan vekil bu partiye zarar verir. Bir yanda teşkilatlar kapı kapı çalışıp bir oy kazanayım diye çalışıp emek verirken, diğer yanda bir konuşma yapıp bin oy götürme olmaz! Emeğe yazık. Acil liyakat" ifadelerinde bulundu.

AÇIKLAMA YAPTI

Akbaşoğlu tepkilerin ardından açıklama yaptı. Açıklamasında, "Konuşmanın öncesi ve sonrasıyla bütünü izlendiğinde hakikat açıkça görülecektir" diyen Akbaşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

AK Parti, 2002'de asgari ücretle ilgili 'çay-simit hesabı' yaparak iktidara geldi ancak bugünkü durum 2002'den daha da kötü' şeklinde beyanatlarda bulunan bazı siyasetçilerin yaptığı gerçek dışı hesaplamaların yanlışlığını ve tutarsızlığını vurgulamak, 2002-2019 yılları arasındaki asgari ücret mukayesesini doğru yapmak için verilen örnek, kendi bağlamından koparılarak farklı amaçlar için kullanılmıştır.

Konuşmasının öncesi ve sonrasıyla izlendiğinde hakikatin açıkça görüleceğine dikkati çeken Akbaşoğlu:

"2002'de 117 dolar olan asgari ücret, bugün 353 dolara tekabül etmektedir. Amacımız, dolar bazında yaklaşık 3 katına çıkardığımız asgari ücreti ve ekonomik refah düzeyini her şeyin en iyisine layık olan halkımız için daha da yukarılara çıkarmaktır. Bu yönde canla başla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."

Bursalılar... 'Paramı nereye yatırayım' diye düşünüyorsanız bir göz atın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.