Hava Durumu

Çaya yüzde 15, şekere yüzde 16 zam!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) kuru çaya yüzde 15 zam yaptı. ÇAYKUR'dan sonra Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan da yüzde 16'lık zam haberi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2019 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çaya yüzde 15, şekere yüzde 16 zam!

Çaykur, artan yaş çay ürün, işçi ve işletme maliyetlerini göz önünde bulundurarak kuru çaya zam yapma kararı aldı. ÇAYKUR Yönetim Kurulu kararı ile kuru çaya yüzde 15 zam yapıldı. Kuru çay zammı bugünden itibaren geçerli olacak.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir süredir çay sektörü temsilcileri fiyat maliyet artışları nedeniyle kuru çaya zam talebinde bulunuyordu.

"MUTLAKA DEVAMI GELECEKTİR"

Yapılan zammı geç kalmış  bir zam olarak değerlendiren Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "Geç bir zam. Yüzde 15 yeteli değil. Mutlaka devamı gelecektir. Maliyet giderleri arttı. Bu zammı geç kalan bir zam olarak kabul ediyorum." ifadelerini kullandı.

ŞEKERE DE ZAM

ÇAYKUR'dan sonra Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan da zam haberi geldi. Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "50 kilogramlık polipropilen torbalarda ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkışı satış fiyatı, 25 Haziran tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %16 artırılarak (KDV hariç) 3.57 TL/Kg olarak yeniden tespit edilmiştir" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.