Hava Durumu

Çelik Bursa'daki patlamanın izlerini inceledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde Gürsu'da meydana gelen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın yaşandığı fabrikayı ziyaret etti. Kaza sahasında incelemelerde bulunan Çelik, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çelik Bursa'daki patlamanın izlerini inceledi

Onuralp ÖZALP

Faruk Çelik, "Uzun yıllar Çalışma Bakanlığı yapmış birisi olarak ifade edeyim, maalesef ülkemizde alınan birçok önlemlere rağmen önüne geçilmesinde zorlandığımız hadiseler yaşanmaya devam ediyor. Tabi öncelikle alınması gereken tedbirlerin yasal mevzuat çevresinde mutlaka işverenler tarafından alınmasının yanında çalışanların da bu önemleri ve kendi üzerine düşen tedbirleri almaları ve ona göre çalışmalarını sürdürmeleri önem arz ediyor. Yani hem çalışan, hem çalıştıran, hem patron hem işçi üzerine düşen görevler yerine getirilince büyük ölçüde bu sorunların yaşanmayacağını görmüş olacağız ama maalesef bu müessif olaylarla kazalarla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

BİR KİŞİNİN BİLE BURNUNUN KANAMASINI İSTEMEYİZ

Çelik, "Bu olay gezip bizzat görünce gerçekten bir kişinin bile burnun kanamasına üzülürüz bırakınız hayatını kaybetmesi bir kişinin bile burnunun kanamasını istemeyiz ama olay o kadar vahim, o kadar büyük bir olay ki bunun çok daha büyük ve olumsuz sonuçları olabilirmiş. Hatta kaymakamımızdan aldığım bilgiye göre çok da uzak olmayan okul ve belli saatlerde buradan öğrencilerin de geçişi dikkate alınınca çok daha büyük bir hadiseden ve bir anlamda kurtulmuş oluyor. Çünkü yaşanan patlama büyük bir patlama" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.