Hava Durumu

Cep telefonu taksit düzenlemesinden vazgeçildi!

3.500 TL ve üzeri olan cep telefonlarının 30 Nisan'a kadar 12 taksitle satılmasını öngören düzenlemeden vazgeçildi. 3.500 TL ve üzeri cep telefonları için taksit sınırı 6 olacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2019 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2019 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cep telefonu taksit düzenlemesinden vazgeçildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 1 Şubat itibarıyla fiyatı 3,500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vade sınırının altı ay olarak uygulanacağını duyurdu.

BDDK açıklamasında "Fiyatı 3,500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde altı ay olan vade sınırı 30 Nisan'a kadar 12 ay olarak uygulanacağı" şeklinde değiştirilmesinin öngörüldüğü hususu kamuoyunun bilgilerine sunulmuştur" denilerek şu ifadeler yer aldı:

"Ancak, söz konusu yönetmelik taslakları ile yapılması planlanan süre uzatımına ilişkin düzenlemelerden vazgeçildiğinden, 1 Şubat itibarıyla fiyatı 3,500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vade sınırının altı ay olarak uygulanacağı hususunun belirtilmesi gerekliliği hasıl olmuştur."

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in dün CNN Türk'te yer alan açıklamasında "3,500 TL'yi aşan cep telefonu kredilerinde 12 ay vade Nisan sonuna kadar devam edecek" ifadesi yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.