Hava Durumu

Ceren cinayetinde fark edilmeyen skandal!

Milliyet yazarı Özay Şendir, bugünkü köşesinde, Ceren Özdemir'in katiliyle ilgili, çok önemli detaylar paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2019 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2019 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ceren cinayetinde fark edilmeyen skandal!

Şendir, "Ceren cinayetinde fark edilmeyen skandal" başlıklı yazısında, polislerin katili gözaltına alırken üzerini aramadığını belirtti.

Şendir'in yazısı:

Ceren'in katledildiği cinayette kimsenin fark etmediği büyük bir skandal daha var.

Resmi açıklamada dendi ki, "Ceren'in katili gözaltına alınırken, direndi ve o sırada iki polis memurunu yaraladı".

Öyle değilmiş aslında mesele...

Cani ifadesinde şöyle anlatıyor durumu:

"İki polis beni alarak arabaya bindirdi. Biri yanıma oturdu. Diğeri aracı sürüyordu. Biz hareket halindeyken cebimdeki bıçağı çıkardım. Amacım, bıçağı polislerin boğazına sokmaktı. Bıçağı yanımda oturan polisin boğazına sokacağım esnada kendisi bana döndü ve bu sebeple bıçağı göğsüne soktum. Aracı süren polis, aracı durdurdu. Bıçağı elimden almaya çalıştılar. Alan dar olduğundan polislere bir daha bıçak vuramadım. Bıçağı elimden aldılar."

O an tüm ülkede gündem olan bir cinayetin işlendiği şehirde, gözaltına aldığı bir şahsın üzerini nasıl aramaz polis?

Ve daha önemlisi, bir meslektaşı hayati tehlike yaşarken, polis neden belindeki silahı kullanmaz?

Soruları sordum ama cevaplarını da vereyim:

Polis teşkilatı mensupları, silah kullandıkları zaman, çok uzun ve genellikle tek başlarına kalacakları bir yargılama süreci yaşayacaklarını düşünüyor ve bu yüzden mümkün olduğunca silah kullanmıyorlar.

Bir zamanlar çok kolay silah kullanımına karşı çıkarılmış yasalar var, o yasalar gereksiz değil ama polise hakları doğru öğretilmeli.

Tıpkı bir şüpheliyi araca almadan önce üst aramasının mutlaka yapılması gerektiğinin öğretilmesi gerektiği gibi.

Yıllarca FETÖ'nün örgütlendiği Emniyet Teşkilatı, temizlik başladıktan sonra doğan boşluğu doldurmak adına eğitim süreçlerini hızlandırdı ama belli ki meslek içi eğitimin devam etmesi gerekiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu zafiyetin üzerine gideceğini ve başka tür açıklamalarla sorunu saklama çabasını hoş karşılamayacağını umuyorum...

BABASI DA KATİL ÇIKTI!

Katil zanlısı Özgür Arduç'un babası Hüseyin Arduç'un da, yıllar önce cinayet işlediği ortaya çıktı. Katil zanlısı Özgür Arduç'un babası Hüseyin Arduç'un iddiaya göre, 1989 yılında Amasya'da kayınvalidesi ile bir kişiyi öldürdü. Cezaevinde yatan Hüseyin Arduç'un dışarı çıktıktan sonra ise ismi öğrenilmeyen akrabasınca öldürüldüğü öğrenildi. Babasının ölümünün ardından o yıllarda 5 yaşında olan Özgür Arduç ise, akrabaları tarafından yetimhaneye verildi.

2002 yılında Ordu'ya gelerek Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan Özgür Arduç'un hırsızlık yaptığı, 2005 yılının 6 Ağustos günü de, yolda yürüyen ortaokul öğrencisi Dinçer A.'yı bıçaklayarak yaraladığı belirtildi.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cezaevinden firar edip, Ordu'da hırsızlık yaparak karnını doyuran Özgür Arduç'un, Ceren Özdemir olayında da kullandığı bıçak, üzerindeki mont ve diğer kıyafetleri de hırsızlıkla elde ettiği belirlendi. Savcılık, Özgür Arduç'un geçmişe yönelik işlediği hırsızlık ve diğer olayların araştırılması için de çok yönlü soruşturma başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.