Hava Durumu

Cesedi merdivenlerde bulunmuştu! Bursa'daki cinayette flaş itiraf...

Bursa'da merdivenlerde cesedi bulunan eşini öldürdüğünü itiraf eden ve 15 yıl alan şahsın cezası Yargıtay tarafından bozuldu. 40 yıllık eşini öldüren Mehmet Kuru, ağlayarak verdiği ifadede, "Eşim geçimsiz biriydi. Oğlumu evlendirdim, gelinim eşime üç ay dayanabildi. Hayatım alt üst oldu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cesedi merdivenlerde bulunmuştu! Bursa'daki cinayette flaş itiraf...

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Kuru, 40 yıllık eşi 64 yaşındaki Emine Kuru ile geçimsizlik sebebi ile kendisine ait binanın boş bir dairesine taşınarak evleri ayırdı. Yıllarca ayrı yaşayan çiftin arasında 3 Kasım 2014 tarihinde çamaşırlar yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında Mehmet Kuru, eşini boğarak öldürüp merdivenlerde bıraktı ve dışarı çıktı. 

Çocukları tarafından merdivenlerde cesedi bulunan Emine Kuru'ya belediye hekimi tarafından merdivenlerden düşüp öldüğü düşünülerek normal ölüm raporu verildi. İşlemlerinin ardından defnedilen Emine Kuru'nun cenazesine katılmayan eşi Mehmet Kuru cenazeden sonra polis merkezine giderek eşini öldürdüğünü itiraf etti. İtirafının ardından tutuklanan Kuru hakkında 'haksız tahrik altında yakın akrabayı öldürmek' suçundan dava açıldı. 

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kuru, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cezanın alt sınırdan değil, üst sınırdan verilmesi gerektiğini bildirerek kararı bozdu. Yeniden yapılan yargılamada Bandırma 2 Nolu Cezaevi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılan Mehmet Kuru, ağlayarak verdiği ifadesinde "Eşim geçimsiz biriydi. Oğlumu evlendirdim, gelinim eşime üç ay dayanabildi. Torunum oldu, oğlum bizim binaya taşındı. Altı ay sonra gelinim ve oğlum başka eve taşındı. Evliliğimin 15 yılı dışarıda, 5 yılı da cezaevinde gibi geçti. Hayatım alt üst oldu. İki yıl evimi terk etmeme rağmen, araya girenlerin çabalarıyla bir araya geldik ama hiç değişmedi. Uzun süredir tutukluyum. Torunlarımı sevmek için tahliyemi istiyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti ise Yargıtay'ın bozma ilamına uyarak, Mehmet Kuru'yu suçun sabit olduğu gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ardından haksız tahrik indirimiyle 22 yıla indirdi. Mahkeme iyi hal indirimiyle de cezayı 18 yıl 4 aya çevirdi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.