Hava Durumu

Çevik kuvvette Kangal dönemi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yeni aldığı kararla, yakında çevik kuvvet polisi toplumsal olaylarda kangal köpeklerini kullanacak. Hatta yetkililer Kangal çiftliklerini araştırmaya başladı bile.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çevik kuvvette Kangal dönemi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli ekiplerin toplumsal olaylara müdahalede milli köpek kullanması planlandı.

Bu çerçevede milli ırk olarak dünyaca ünlü Kangal köpeği tercih edildi. Çevik Kuvvet ekiplerinin kullanımı için, Kangal köpeği yetiştiren çiftlikler üzerinde araştırma başlatıldı.

İSTANBUL EMNİYET 10 KANGAL YAVRUSU ALDI

Bir süre önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis köpek eğitmenleri Sivas'ın Altınyayla ilçesi Altın Kangal Yetiştirme Çiftliği'ne gelerek incelemelerde bulundu. Burada belirledikleri 3- 4 aylık 10 yavru Kangalı götürdü. Gönderilen köpekler alacakları eğitimin ardından çevik kuvvet polisleri tarafından toplumsal olaylarda kullanılacak. Alman polisi ve Belçika polisinin kendi köpekleriyle toplumsal olaylara müdahale etmesi nedeniyle İstanbul Emniyeti'nin de milli ırk olan Sivas Kangal köpeğini tercih ettiği belirtildi.

"GÖRÜNTÜ OLARAK CAYDIRICI"

Kangal köpeğinin fiziki yapısı nedeniyle diğer ırklara oranla daha caydırıcı olduğunu söyleyen yetiştiriciler, Alman ve Belçika kurduna oranla Kangal cinsinin fiziksel olarak daha üstün olduğunu bunun da toplumsal olaylarda polise büyük yarar sağlayacağını kaydediyorlar.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.