Hava Durumu

'Ceylan derisi turuncu koltuklar yüzünden kavga ediyoruz, yenisini alalım'

Turuncu rengin tansiyonu yükselttiğini belirten milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nun meşhur ceylan derisi koltuklarının değişmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2019 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2019 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Ceylan derisi turuncu koltuklar yüzünden kavga ediyoruz, yenisini alalım'

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin talebi doğrultusunda yeniden  düzenleme çalışmalarının başlayacağı kaydedildi. 200 günde 64 gün çalışan milletvekillerinden gelen son şikayetlerin "ceylan derisi turuncu koltuklar" ve elektronik oylama sistemi" olduğu belirtildi. Vekiller, hem koltukların renginin Genel Kurul'da tansiyonun yükselmesine yol açtığı tezini savunmuş, hem de zemindeki halının altından geçen çok sayıda kablo nedeniyle ortam elektriğinin yoğun olduğunu söylemiş, kablolar için formül üretilmesini istemişti. 

OYLAMA SİSTEMİ YENİLENECEK

Vekillerin koltuk talebi kabul görmedi. Koltuklar aynı kalırken, 1996 yılında kurulan elektronik oylama sistemi ve halıların altından geçen kablolar günümüz teknolojisiyle değiştirilecek. Günümüz teknolojisine uygun hale getirilecek olan elektronik oylama ve yoklama sistemi,  "kablo" sorununu da çözecek. Yaz tatilinde yapılacak çalışmaların elektronik sistemle ilgili olacağı, koltukların ise değiştirilmeyeceği öğrenildi.

1998 YILI TUTANAKLARINDA KOLTUK KAVGASI

Meclis Genel Kurulu'na monte edilen ceylan derisi turuncu renkli koltuklar, ilk takıldığı günlerde devlete maliyeti, dana mı-ceylan mı kullanıldığı açısından çokça tartışılmıştı.

15 Temmuz 1998 yılında TBMM Genel Kurulu'nda tartışılan koltuklar için dönemin milletvekili Sebahattin Yıldız'ın; "Kamuoyunda günlerce ceylan derisi mi dana derisi mi olduğu tartışılan meşhur koltuklar var; tanesi, 1.700 dolara ithal edilen bu koltuklar için Meclis, Emlak Konuta KDV dahil 6 bin  149 dolar para ödemiştir; anlayacağınız, 1 milyar 600 milyonun üzerinde bir ödeme yapmıştır. Çöplüğünde ekmek toplayanlarının olduğu, memuru, işçisi, emeklisinin 'açız' diye sokağa döküldüğü bir ülkede, hiçbir milletvekilinin, bu koltuklara gönül rahatlığıyla oturacağına ben inanamıyorum." sözleri tutanaklarda yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.